Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
3. 9. 2011,
0.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mišo Brečko Nejc Pečnik Tim Matavž Dare Vršič

Sobota, 3. 9. 2011, 0.32

8 let

Brečko: To je hud udarec za nas

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nepričakovan poraz z Estonijo, ki je močno otežil lov na drugo mesto, je pustil posledice tudi pri igralcih. Slednji niso skrivali razočaranja, odgovornost za slabo predstavo pa pripisali sebi.

Najbolj kritičen je bil po dvoboju Mišo Brečko: ''Krivi smo vsi od prvega do zadnjega. Bili smo preslabi, predvsem v prvem polčasu. Vedeli smo, da ne bo lahka tekma, ampak tak je nogomet. Enkrat zmagaš, drugič izgubiš. Danes smo žal izgubili,'' je bil iskren Trboveljčan, ki je odgovornost za poraz pripisal igralcem. Selektor jo je po dvoboju zvalil na svoja ramena, tako da lahko pridemo do zaključka, da se tokrat ni izkazal nihče. Tako nogometaši na igrišču kot strokovno vodstvo s svojimi zamislicami in odločitvami. Brečko je skušal na vsak način po desni strani prebiti strnjeno obrambo gostov, a mu je to uspelo le redkokdaj. ''Ko ti igra ne steče, poskušaš z dolgimi podajami. A to je bil slab odgovor na njihov 'bunker'. Preslabo smo se odzvali. To so težke tekme, ki jih enostavno moraš dobiti. In hud udarec za nas. Če bi bila Estonija slaba, ne bi zmagala nas in Srbov v gosteh. A na tej tekmi je bil problem pri nas,'' ocenjuje branilec Kölna, ki je z reprezentanco odigral že nič koliko ''odločilnih tekem''.

Nova se poraja v torek, ko bo v Firencah jasno, ali bo lahko Kekova četa upala vse do zadnjega kroga o dodatnih kvalifikacij, ali pa bo domača tekma s Srbijo pomembna le za goste. ''Ko je najtežje, je treba povzdigniti glavo gor in se pobrati. Če izgubiš doma proti takemu tekmecu kot je Estonija, potem se je zelo težko uvrstiti na EP. Odgovorni pa smo vsi od prvega do zadnjega,'' je še ponovil.

Matavž: Nismo bili dovolj zbrani

Ko je v 78. minuti izenačil Tim Matavž, je bil na pomolu preobrat. Do konca je bilo še dovolj časa, da bi Slovenija našla pot še do drugega, zmagovalnega gola, tudi občinstvo je podalo v višjo prestavo. A preobrata le ni bilo. Sledil je nov šok, novo vodstvo gostov, hišica iz kart gostiteljev pa se nikoli več ni postavila na noge.

''Prvi polčas smo odigrali slabše, drugi boljše. Ustvarili smo si več priložnosti, a nismo zadeli. Nismo bili dovolj zbrani. Morali bi boljše streljati in lahko bi dosegli kak zadetek več, so pa bili gostje dobro postavljeni zadaj in nas zaustavljali,'' je povedal novopečeni napadalec PSV-ja, ki je dal že ob prvem stiku z novinarji vedeti, da se lahko postavljajo le vprašanja, povezana z reprezentanco. O novem delodajalcu namerava spregovoriti šele po torkovem srečanju v Firencah. ''Želeli smo si zmagati, zdaj pa nam ne preostaja nič drugega, kot da damo vse od sebe in osvojimo vseh šest točk.'' So ga posamezni žvižgi gledalcev med in po tekmi kaj prizadeli? ''To je pač njihova osebna odločitev, kaj bodo delali. Oni pač hodijo na tekme,'' je mladi Primorec ''zagovarjal'' način izkazanega nezadovoljstva s strani občinstva.

Vršič: Težava je bila pri nas

V drugem polčasu so dobili priložnost trije rezervisti. Dare Vršič je že kmalu namučil estonskega vratarja, ki je spretno preprečil hitro izenačenje, Zlatan Ljubijankič je imel pomembne prste vmes pri izenačenju, Nejc Pečnik pa je z nekaterimi preigravanji kot ''tank'' švigal mimo gostov. ''Nismo bili pravi. Škoda, saj bi lahko ohranili lepe možnosti za uvrstitev naprej. A nismo še izpadli. V igri je še šest točk in zdaj je potrebno iti v Italijo po zmago. Danes nismo bili pravi, v torek pa bo veliko boljše,'' je napovedal zvezni igralec Olimpije, ki je prepričan, da je slovensko reprezentanco presekal drugi zadetek Estoncev.

''Tisti gol nas je v bistvu 'ubil'. Čeprav ... Zmanjkalo nam je malce sreče, saj smo imeli nekaj situacij, iz katerih bi lahko izenačili na 2:2. Vedeli smo, da ima Estonija dobro ekipo, a težava je bila pri nas. Estonija se je dobro gibala predvsem v prvem polčasu. Bila je dobro postavljena, njihovih pet igralcev v sredini proti štirim našim ... Ta igralec več nam je onemogočal, da bi prišli do kakšnega strela, v drugem pa je bilo malce lažje,'' je zaupal Vršič, ki je že kmalu po tem, ko ga je selektor v končnici prvega polčasa poslal na ogrevanje, doživel skandiranje s strani navijačev. Ko je voda že pošteno segla v slovensko grlo, je skušal stvari popraviti še koroški napadalec. A ostalo je pri zmagi Estonije. ''Moramo biti pošteni in priznati, da smo začeli slabo. Nismo si priigrali dosti priložnosti, v prvem polčasu pa je tudi nasprotnik iz prve globinske žoge prišel do enajstmetrovke. Razočaranje je veliko, a v torek je na vrsti Italija. Tako kot so nas Estonci presenetili, lahko mogoče mi njih. Gremo do konca, pa bomo takrat seštevali točke,'' je prepričan napadalec ruskega kluba Krilja Sovjetov. Iztočnica, da ekipa po bolečem porazu verjame v presenečenje v Firencah, je več kot dobrodošla. Kekova četa ima na voljo le še en popravni izpit. In to pri štirikratnih svetovnih prvakih, ki premagujejo vse po vrsti. In ki si lahko v torek že zagotovijo nastop na EP. Poraz z Estonci je resnično pahnil slovensko izbrano vrsto v nehvaležen položaj ...

Ne spreglejte