Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
10.32

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valter Birsa Rubin Kazan Empoli Tottenham

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 10.32

3 leta, 5 mesecev

Birsi šteti dnevi v Milanu. Rubin, Empoli ali Tottenham?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bo v prestolnici Lombardije v kratkem prišlo do osipa slovenskih nogometašev? Samir Handanović in Rene Krhin bi lahko zapustila Inter, vse manj je tudi možnosti, da bi pri Milanu ostal Valter Birsa.

Pri Interju ne skrivajo možnosti, da bi s prodajo Samirja Handanovića zaslužili milijone, ki bi jim pomagali pri nakupih poletnih okrepitev, Rene Krhin, ki se je pred kratkim iz Bologne vrnil k črno-modrim, pa naj bi se zaradi močne konkurence preselil drugam. Največ zanimanja je za zdaj pokazala Sampdoria, ki jo vodi nekdanji srbski selektor Siniša Mihajlović, tako da bi lahko Štajerec ostal zvest Apeninskemu polotoku ter serie A, ki jo je Bologna zapustila zaradi skromnih rezultatov v sezoni 2013/14.

Matavž ni bil usojen Rubinu, bo njegov dober prijatelj?

V prestolnici Lombardije pa je doma tudi AC Milan. Rdeče-črni so za razliko od Interja ostali brez Evrope, tako da imajo v prihajajoči sezoni obvezo manj, viharno obdobje pa je postreglo z vnovično menjavo trenerja. Na vroči stolček se je podal Filippo Inzaghi. Legendarni napadalec, ki si je izkušnje nabiral z vodenjem mlajšega moštva Milana, je že vrgel oko na nekatere kandidate, ki igrajo na podobnem igralnem mestu kot Valter Birsa. Primorec je najbolj svetle trenutke v klubski karieri pri Milanu doživel pod vodstvom Massimiliana Allegrija, zdaj pa so mu šteti dnevi na San Siru.

Kam se bo preselil dolgoletni slovenski reprezentant, ki je pred kratkim dobil drugega otroka, skupaj z dobrim prijateljem Timom Matavžem pa pred dvema tednoma delil srečo na človekoljubni prireditvi v Biljah? Zanj se zanima tudi Rubin Kazan, ki ga je slovenska javnost dobro spoznala lani, ko je odrejal usodo Maribora v ligi Europa. Bogati tatarski klub se je pred meseci močno zanimal že za Matavža. S PSV-jem iz Eindhovna je našel skupen jezik, bil pripravljen odšteti veliko odškodnino (blizu osmih milijonov evrov), a se je nato zalomilo na zadnjem zdravstvenem pregledu. Slovenski napadalec se je skrušen vrnil na Nizozemsko, kjer pa do konca sezone ni več ujel mesta v udarni enajsterici.

Inzaghi želi iz Kazana pripeljati Eremenka

Bo njegov dober prijatelj ter primorski sosed Birsa boljše ''ruske'' sreče? Konec sezone 2013/14 je moral predstave soigralcev spremljati s tribun, saj je imel težave z zdravjem (poškodba hrbta), zaradi njih je odpovedal tudi nastop na reprezentančni južnoameriški turneji, kjer je Slovenija izgubila proti Urugvaju in Argentini (dvakrat je bilo 0:2). Da možnost selitve v Rusijo ni izključena, pričajo tudi zapisi v italijanskih medijih, saj naj bi se Inzaghi ogrel za prihod Romana Eremenka. Izkušeni finski reprezentant, rojen v Rusiji, že dalj časa blesti v dresu Rubina. Če bi odšel v Italijo, bi se lahko kluba pogodila za menjavo.

Rubin pa ni edini klub, ki se zanima za Birso. Med kandidati je tudi Empoli, ki se je vrnil v serie A in skuša okrepiti moštvo. ''Birsa? To je nogometaš po našem okusu,'' je priznal Fabrizio Corsi, predsednik Empolija. Klub, ponos mesta z zgolj 45.000 prebivalci, se je vrnil med italijansko elito po šestih letih.

S tem pa seznam klubov, kjer bi lahko v prihodnje igral Birsa, še ni končan. Po Franciji (Sochaux, Auxerre) in Italiji (Genoa, Torino, Milan) bi lahko okusil še igranje na Otoku. Slovenski reprezentant z zlato levico je bil prek posrednika ponujen Tottenhamu, ki pod vodstvom Argentinca Mauricia Pochettina išče poletne okrepitve. Če bi želel Birso, bi moral Milanu plačati pet milijonov evrov, a se tudi angleškim medijem zdi veliko bolj realen scenarij, da bo 27-letni nogometni otrok Gorice nadaljeval kariero v Kazanu.

Ne spreglejte