Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
24. 12. 2019,
9.36

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,88

3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Esteban Andrada Boca Juniors

Torek, 24. 12. 2019, 9.36

4 leta, 3 mesece

Esteban Andrada na radarju atletica

Atletico že išče naslednika Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,88

3

Jan Oblak | Jan Oblak ima sklenjeno pogodbo z Atleticom do poletja leta 2023. | Foto Getty Images

Jan Oblak ima sklenjeno pogodbo z Atleticom do poletja leta 2023.

Foto: Getty Images

Vodstvo Atletica noče ničesar prepustiti naključju. Zaveda se, da ima v svojih vrstah enega najboljših vratarjev na svetu. Jan Oblak ima s španskim velikanom resda sklenjeno pogodbo do poletja 2023, a je na nogometni borzi deležen tako velikega zanimanja, da ne bi nikogar presenetilo, če bi prihodnje leto zapustil Madrid. Zato želi Atletico v svoje vrste privabiti še enega kakovostnega čuvaja mreže. Trener Diego Simeone se je ogrel za rojaka, ki brani za Boco Juniors.

Nejc Skubic
Sportal Agonija Slovenca, ki služi milijone v Turčiji, se nadaljuje

Navijače Atletica je v zadnjih sezonah večkrat zaskrbelo, kaj bi se zgodilo, če bi se skozi izhodna vrata Wande Metropolitano podal Jan Oblak. Po letu 2014, ko so Los Colchoneros zanj plačali Benfici 16 milijonov evrov, je postal eden izmed največjih ljubljencev občinstva, brez katerega Diego Simeone ne more sestaviti najmočnejše enajsterice.

Čeprav so nekateri izmed najboljših igralcev vmes zapuščali Atletico, Oblak za zdaj ostaja zvest rdeče-belim barvam. Bi lahko informacija, kako želi Atletico okrepiti svoje vrste s še enim vrhunskim vratarjem, pričala o tem, da bi lahko slovenski reprezentant v bližnji prihodnosti zapustil špansko prestolnico?

Ne le Atletico, ampak tudi PSG in Juventus

Esteban Andrada je leta 2018 prišel k Boca Juniors iz Lanusa. | Foto: Reuters Esteban Andrada je leta 2018 prišel k Boca Juniors iz Lanusa. Foto: Reuters Argentinski TyCSport poroča o tem, kako se je Atletico ogrel za nakup prvega vratarja Boce Juniors. 28-letni Esteban Andrada spada med najboljše vratarje v Južni Ameriki. Štirikrat je stal na vratih gavčev, evropskim snubcem pa bi bil lahko na voljo za okrog 20 milijonov evrov. Atletico torej pogleduje za vratarjem, ki bi predstavljal dostojno zamenjavo za Oblaka, če bi ta zapustil klub.

Štirikratni zaporedni dobitnik priznanja zamora je v zadnjih intervjujih večkrat poudaril, kako želi z Atleticom osvajati lovorike in je prepričan, da bo nadaljevanje sezone ponudilo boljše rezultate. V španskem prvenstvu za vodilno Barcelono zaostaja sedem točk, v ligi prvakov pa ga v osmini finala čaka najtežji možni izpit, saj se bo spopadel z aktualnim evropskim in svetovnim prvakom Liverpoolom.

Jan Oblak
Sportal Jana Oblaka je opisal tako, kot ga ni še nihče

Bi lahko Oblak, če Atleticu, s katerim je za zdaj v dobrih petih letih osvojil tri lovorike (liga Europa, evropski in španski superpokal), ne bi uspelo uresničiti ciljev, sprejel katero izmed ponudb drugih klubov? V zadnjih letih so ga v svojih načrtih največkrat omenjali najboljši angleški klubi, omenjal se je tudi bogati PSG.

Oblak je priznanje zamora, ki pripada vratarju španskega prvoligaškega kluba z najmanjšim številom prejetih zadetkov, prejel že štirikrat zapored. Najboljše mu v točkovanju za dobitnika kaže tudi v tej sezoni! Status rezervnega vratarja pri Atleticu ima 32-letni Španec Antonio Adan. | Foto: Reuters Oblak je priznanje zamora, ki pripada vratarju španskega prvoligaškega kluba z najmanjšim številom prejetih zadetkov, prejel že štirikrat zapored. Najboljše mu v točkovanju za dobitnika kaže tudi v tej sezoni! Status rezervnega vratarja pri Atleticu ima 32-letni Španec Antonio Adan. Foto: Reuters

Najboljši francoski klub pa je po poročanju TyCSport tudi eden izmed konkurentov Atletica za nakup vratarja Boce Juniors. Ne le Parižani, za 28-letnega Argentinca naj bi se zanimal celo Juventus, tako da bi lahko zimski prestopni rok ponudil velik boj treh predstavnikov evropske elite, ki bodo skušali vsak na svoj način prepričati Andrado.

Slednji se je leta 2018 iz Lanusa preselil v Buenos Aires, kjer je med vratnicama Boce Juniors stal 59-krat in z njo osvojil argentinski pokal. Tudi njemu – podobno kot Oblaku, ki ima pri Atleticu odkupno klavzulo v višini 120 milijonov evrov, – poteče pogodba s klubom leta 2023. Bi lahko dinamika prestopnega roka poskrbela, da bosta Madrid oziroma Buenos Aires zapustila že bistveno prej?

Preberite še:

Edinson Cavani
Sportal K Janu Oblaku prihaja eden najboljših na svetu
Barcelona
Sportal Oblakovi premagali Betis, Realu ni uspelo ujeti vodilne Barcelone
Lionel Messi
Sportal Messi spet najboljši, Ronaldo bo zelo razočaran
Ne spreglejte