Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 6. 2012,
6.15

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Aršavin ruska nogometna reprezentanca

Sreda, 13. 6. 2012, 6.15

5 let, 4 mesece

Aršavin: Preveč smo se odprli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ruska reprezentanca je težko sprejela dejstvo, da je zapravila vodstvo , z njim vred pa tudi četrtfinalno vstopnico. Poljaki so presrečni s točko. ''Lahko premagamo Čehe,'' sporoča njihov selektor.

Rusi se lahko na tem prvenstvu pohvalijo z najvišjo zmago (4:1). Po remiju s Poljaki pa vseeno niso prikrivali razočaranja. Cilj, da bi si kot prva ekipa na letošnjem evropskem prvenstvu zagotovili nastop v četrtfinalu, še ni dosežen. Če bi obdržali prednost in premagali Poljsko, bi si zasidrali prvo mesto v skupini, s tem pa tudi četrtfinalni dvoboj v Varšavi. V zadnjem nastopu z Grčijo bi lahko spočili adute in tekmo odigrali brezskrbno, tako pa bo treba trepetati še novih 90 minut. Njihov selektor Dick Advocaat je po remiju pohvalil energijo, ki jo je na sosedskem derbiju izžareval varšavski štadion. Vsaj v času tekme. ''Rusija je igrala boljše, a je potrebno priznati, da je bila dobra tudi Poljska. Imela je pomoč 40.000 navijačev, pokazala veliko željo in odlično organiziranost, hkrati pa dala tudi čudovit zadetek. Bila je zelo zahteven tekmec,'' je izpostavil Nizozemec. Njegovi varovanci, nogometaši v ''rdečih'' dresih, so po dvoboju hitro zapuščali prostor, namenjen ''druženju'' z novinarji, ter ''pobegnili'' v reprezentančni avtobus. Največjega zanimanja sta bila deležna Alan Dzagojev, s tremi zadetki je najboljši strelec Eura 2012, ter Andrej Aršavin. Podajalec pri ruskem zadetku. ''V drugem polčasu smo se preveč odprli in s tem dovolili Poljakom, da so bili zelo nevarni v protinapadih. Na takšno igro so navajeni in jo obožujejo. Premalo smo pritisnili na gol Poljakov,'' je priznal ruski zvezdnik.

Blaszczykowski: Navijači nam bodo pomagali

Poljsko občinstvo je poskrbelo za nov nogometni spektakel, saj je bučno stiskalo pesti za ljubljence od začetnega do končnega sodnikovega piska. ''Težko je bilo igrati v takšnem vzdušju. Kot da bi nam to upočasnilo protinapade, ki niso bili tako dovršeni kot na tekmi s Češko,'' meni Vjačeslav Akinfejev. V drugem polčasu ga je mojstrsko premagal Jakub Kuba Blaszczykowski. ''Zadetek je nagrada za trud, ki ga kažemo kot ekipa. Vsi si zaslužimo nagrado. Dokazali smo, da lahko igramo všečen nogomet in dosežemo dober rezultat. Zdaj imamo tri dni časa, da se dobro spočijemo in pripravimo na tekmo v Vroclavu. Tam nam bodo pomagali navijači, ki bi lahko predstavljali jeziček na tehtnici za našo zmago,'' je poljski kapetan optimističen pred zadnjim dvobojem v skupini A, ko se bosta v Vroclavu pomerili Poljska in Češka. Od njiju bo napredovala le ena udeleženka, Poljaki pa nujno potrebujejo zmago. ''Tekma z Rusijo je potrdila, da lahko premagamo Češko. Imamo lepo priložnost. Upam, da jo bodo fantje znali izkoristiti,'' je ocenil poljski selektor Franciszek Smuda. Odločitev prirediteljev, ki so odprli streho na prekrasnem Nacionalnem štadionu, odobrava. ''Hvala gledalcem za še eno izjemno podporo,'' se je zahvalil navijačem, ki v teh dneh skrbijo za evforijo, ter napovedal, da bo na zadnji tekmi verjetno spet prvi vratar Wojtek Szczesny.

Ne spreglejte