Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
12. 10. 2016,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Joe Hart Slovenija Anglija

Sreda, 12. 10. 2016, 15.00

6 let, 6 mesecev

Odzivi otoških medijev

Angleži hvalijo junaka Harta in njegove neverjetne obrambe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

V svetu nogometa Anglija velja za velesilo, vendar so bili lahko njeni nogometaši v torek v Stožicah srečni, da so po remiju z 0:0 s Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo odnesli točko, pišejo na Otoku. Angleži hvalijo vratarja Harta. | Foto: Angleži hvalijo vratarja Harta. V taboru Anglije so pred prihodom v Slovenijo upali na 15. zaporedno zmago v kvalifikacijah. Neporaženi so že na 32 tekmah, a ni veliko manjkalo, da bi izbranci Srečka Katanca prekinili ta dolgi niz. Nazadnje so Angleži izgubili 1. oktobra 2009 proti Ukrajini.

Slovenski nogometaši so celo dvakrat stresli okvir vrat in imeli konkretnejše priložnosti, a so imeli Angleži v svojih vrstah razpoloženega vratarja Joeja Harta.

Prav čuvaj angleške mreže se je v medijih na Otoku znašel v vlogi osrednjega junaka.

"Joe Hart je junaško rešil točko proti borbenim gostiteljem," so zapisali pri Telegraphu, pri katerem so se ukvarjali tudi s tem, zakaj so Angleži igrali slabo. Sklenili so, da so bili njihovi igralci lahko srečni, da so odnesli celo kožo.

Slovenija : Anglija 0:0

"Potem ko so že obupavali nad njim, se je Hart odzval odlično"

V Stožicah se je dvakrat zatresel okvir angleških vrat. | Foto: V Stožicah se je dvakrat zatresel okvir angleških vrat. Pri Timesu so prav tako v ospredje potisnili vratarja Harta. Razpisali so se o tem, kako ni zadovoljil novega trenerja Manchester Cityja Pepa Guardiole in kako se v preteklosti ni znašel pod pritiskom. Zdaj se je novi vratar Torina odzval odlično.

Pri Guardianu so angleške nogometaše označili za površne, v nebo pa kovali Harta, ki se mu lahko Otočani po njihovem mnenju zahvalijo, da je Anglija iz Stožic odpotovala s točko. Dotaknili so se igre angleške reprezentance pod vodstvom novega selektorja Garetha Southgata, ki se po njihovem mnenju ni nič izboljšala.

Slovenski nogometaši so pred domačimi navijači prikazali borbeno in požrtvovalno igro ter stisnili Angleže v kot. Večina poudarja, da bi si proti nogometni velesili zaslužili vse tri točke. Pri Expressu so navedli pet ugotovitev po remiju s Slovenijo.

"Hart je rešil Anglijo s čudežnimi obrambami"

Slovence so opisali kot borbene nogometaše. | Foto: Vid Ponikvar Slovence so opisali kot borbene nogometaše. Foto: Vid Ponikvar Te ugotovitve so: da Jordan Henderson še ni pripravljen nadomestiti Wayna Rooneyja v vlogi kapetana, da Joe Hart še vedno odlično brani, da je 22-letni John Stones najpogumnejši z žogo, da bi moral Daniel Sturridge več podajati in da Rooney, ki je izgubil mesto v prvi enajsterici, ni kriv za vse.

Tudi pri Dailymailu je bil v središču pozornosti vratar treh levov. "Hart je rešil Anglijo s čudežnimi obrambami, Rooney ni našel iskrice s klopi, da bi navdihnil moštvo za zmago," so zapisali.

Po torkovem večeru je prav tako jasno, da Angleži ostajajo na vrhu skupine F. Po treh tekmah imajo sedem točk, na drugem mestu pa sta Slovenija in Litva s po petimi. To je za Slovence dober obet pred novembrskim ciklusom kvalifikacij. Slovenija bo 11. novembra gostovala na Malti, Angleži bodo v otoškem derbiju gostili Škote, Slovaki pa pričakali Litvo.

Lestvica skupine F:


1. Anglija 3 tekme – 7 točk
2. Litva 3 – 5
3. Slovenija 3 – 5
4. Škotska 3 – 4
5. Slovaška 3 – 3
6. Malta 3 – 0

Ne spreglejte