Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2022,
23.01

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Brighton Liverpool Chelsea Tottenham Arsenal Manchester United Manchester City Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Premier League angleško prvenstvo

Četrtek, 1. 9. 2022, 23.01

1 leto, 7 mesecev

Angleško prvenstvo, 5. krog

Man United z Ronaldom zmagal pri Leicester Cityju, rapsodija Haalanda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Jadon Sancho, Manchester United | Jadon Sanco je zadel zmagoviti gol za Manchester United. Tudi Cristiano Ronaldo je zaigral proti Leicestru, kar pomeni, da Portugalec ostaja rdeči vrag. | Foto Guliverimage

Jadon Sanco je zadel zmagoviti gol za Manchester United. Tudi Cristiano Ronaldo je zaigral proti Leicestru, kar pomeni, da Portugalec ostaja rdeči vrag.

Foto: Guliverimage

Norveški stroj za zadetke Erling Haaland (Manchester City) je zabil kar polovico golov Cityja pri visoki zmagi nad Nottinghamom (6:0), vodilni Arsenal je prišel do pete zaporedne zmage, Liverpool pa je po infarktni končnici ugnal Newcastle. V zadnji tekmi 5. kroga sta se pomerila zadnjeuvrščeni Leicester City in Manchester United, pri katerem očitno ostaja Cristiano Ronaldo. Ta je namreč danes zaigral, a zmago je rdečim vragom pristreljal Jadon Sancho.

V četrtek je pri zadnjeuvrščenih lisicah v Leicestru gostoval prebujeni Manchester United. Rdeči vragi so prišli še do tretje zaporedne zmage, zmagoviti gol je v 23. minuti prispeval Jadon Sancho, trener rdečih vragov Erik ten Hag pa je priložnost za igro ponudil tudi portugalskemu veteranu Cristianu Ronaldu. Ta je še tretjič zapored začel dvoboj na klopi, v igro pa vstopil v 68. minuti.

Antony
Sportal Konec norega dneva, ko so plesali milijoni
Ajax Anthony
Sportal Antony že v Manchestru, zapravljajo tudi manjši angleški klubi

Chelsea je doživel nepričakovan poraz na jugu Anglije na stadionu St. Mary in padel na deseto mesto. Ko so modri nazadnje nastopili na tem stadionu, so Southampton odpihnili s kar 6:0, tokrat pa izgubili z 1:2. Izbranci Thomasa Tuchla so prešli v vodstvo prek Raheema Sterlinga (23.), a sta nato za veselje gostiteljev še pred koncem prvega dela poskrbela Romeo Lavia (28.) in Adam Armstrong (45.).

Chelsea je ostal brez načrtovanih točk na stadionu St. Mary. | Foto: Reuters Chelsea je ostal brez načrtovanih točk na stadionu St. Mary. Foto: Reuters

Everton je prvo zmago v tej sezoni lovil pri petouvrščenem Leeds Unitedu, a se zanjo spet obrisal pod nosom, tekma se je namreč končala z neodločenih 1:1.

Topničarji ujeli še peto zaporedno zmago, Haaland navdušil

Vodilni Arsenal je v sredo zvečer nadaljeval svoj niz zmag v angleškem prvenstvu, z 2:1 je porazil Aston Vilo in ostaja stoodstoten. Pri topničarjih blesti Norvežan Martin Odegaard, ki bo podobno kot vroči strelec Manchester Cityja Erling Braut Haaland prihodnji mesec (24. september) gostoval v Stožicah na tekmi lige narodov.

Erling Haaland kot za stavo trese mreže na Otoku. | Foto: Reuters Erling Haaland kot za stavo trese mreže na Otoku. Foto: Reuters

Haaland, ki angleško javnost že navdušuje z neverjetno lahkoto doseganja zadetkov, je v sredo tri prispeval k zmagi Cityja nad Nottingham Forestom (6:0), in je z devetimi goli z naskokom prvi strelec tekmovanja.

Liverpool do gola za zmago v 98. minuti

Liverpool je doma premagal še Newcastle, čeprav mu po prvem polčasu ni kazalo najbolje. | Foto: Reuters Liverpool je doma premagal še Newcastle, čeprav mu po prvem polčasu ni kazalo najbolje. Foto: Reuters Liverpool si je po strelski eksploziji proti Bournemouthu (9:0) vsaj malce oddahnil. Dokazal je, česa vsega je še zmožna Kloppova četa. Na Anfield je v sredo prišel nadvse neugoden tekmec, Newcastle, ki je trikrat zapored remiziral, nedavno pa proti prvaku Manchester Cityju zapravil vodstvo s 3:1. Newcastle je v prvem polčasu vodil, a so Liverpoolčani pripravili preobrat in se veselili zmage z 2:1. Odločilni gol je v 98. minuti dosegel Fabio Carvalho.

V Londonu se je odvil razburljiv mestni obračun med West Hamom in Tottenhamom, ki je v tej sezoni še neporažen in želi v kratkem podaljšati sodelovanje z dolgoletnim prvim strelcem Harryjem Kanom. Tekma se je končala brez zmagovalca z izidom 1:1.

Liverpool
Sportal Devetica Liverpoola, Kane zabijal za Tottenham, Haaland za City

V torek so bile odigrane uvodne štiri tekme kroga. Brightonu se je ponujal nevsakdanji izziv, saj bi se lahko z zmago (najmanj za en dan) povzpel na vrh lestvice, a so galebi, sicer eno najbolj prijetnih presenečenj sezone, na gostovanju v Londonu izgubili s Fulhamom. Znova je zadel v polno Aleksandar Mitrović, ki je v prejšnji sezoni popravil strelski rekord tekmovanja championship, v tej pa na lestvici strelcev zaostaja le za Erlingom Haalandom.

Angleško prvenstvo, 5. krog:

Torek, 30. avgust:
Crystal Palace : Brentford 1:1 (0:0)
Fulham : Brighton 2:1 (0:0)
Southampton : Chelsea 2:1 (2:1)
Leeds : Everton 1:1 (0:1)

Sreda, 31. avgust:
Arsenal : Aston Villa 2:1 (1:0)
Bournemouth : Wolverhampton 0:0
Manchester City : Nottingham Forest 6:0 (3:0)
West Ham: Tottenham 1:1 (0:1)
Liverpool : Newcastle 2:1 (0:1)

Četrtek, 1. september:
Leicester : Manchester United 0:1 (0:1)

Najboljši strelci:

9 - Haaland (Man City),
5 - Mitrović (Fulham),
4 - Kane (Tottenham), Rodrigo (Leeds), Zaha (Crystal Palace),
3 - Diaz (Liverpool), Gross (Brighton), Odegaard (Arsenal), Sterling (Chelsea), Firmino (Liverpool), Jesus (Arsenal), Martinelli (Arsenal), 
...

Ne spreglejte