Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
28. 10. 2011,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kek

Petek, 28. 10. 2011, 9.52

8 let

Albancem se mudi, Kek ne ve nič

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca se bo v kvalifikacijah za SP2014 pomerila tudi z Albanijo. Slednja išče novega selektorja, med kandidati pa se omenja tudi Matjaž Kek. Mariborčan o tem ne ve veliko.

Ko je Matjaž Kek sporazumno prekinil pogodbo z Nogometno zvezo Slovenijo (NZS), se je znašel na mednarodni nogometni borzi. Čeprav je poudarjal, da ni izključena možnost, da bi se po skoraj petletnem selektorskem delu na slovenski klopi preizkusil kot klubski trener, naj bi se za njegove usluge močno zanimali Albanci. Računica je preprosta. Mariborčan je doslej odigral tri dvoboje proti albanskim ''orlom'', v kvalifikacijah za EP 2008 dvakrat remiziral (obakrat 0:0), letos pa v prijateljski tekmi, zadnji brez uradnega predsednika NZS, v Tirani po zaslugi zadetka v izdihljajih srečanja premagal ''južne'' tekmece z 2:1. Albansko izbrano vrsto pozna odlično, po dvobojih je v svojem diplomatskem slogu tudi poudarjal, da je imela Slovenija opravka z dobrim in nevarnim tekmecem. Sodeč po zapisih v albanskih medijih kotirata v boju za prazno selektorsko mesto dva kandidata; nekdanji trener Maribora ter Besnik Hasi, pomočnik trenerja belgijskega klubskega velikana Anderlechta. ''Nič ne vem o tem. Uradno se nihče ni oglasil pri meni, to je vse, kar lahko povem,'' je bil v četrtek zvečer redkobeseden trener, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo na jug Afrike. Dolgoletni predsednik Albanske nogometne zveze (FSHF) Armand Duka (od leta 2002) naj bi odločitev podal po konca tedna. Tako je zapisal tudi albanski spletni časnik Zëri Info, ki je opravil pogovor s Kekom, slednji pa je albanskim novinarjem povedal podobno kot nam: ''Nič ne vem. Nobeden ni navezal osebnih stikov z menoj. Za to so vedno zadolženi menedžerji. Ne bi pa želel, da se me razume napačno. Nočem se prek medijev izpostavljati za to vlogo, to je edina resnica.''

Albanski selektorski stolček je bil v zadnjih letih praviloma rezerviran za tuje strokovnjake. Po Italijanu Giuseppeju Dosenni (2002) se je v Tirano preselil Nemec Hans-Peter Briegel, nasledil ga je Hrvat Otto Barić, za njim je prišel Nizozemec Arie Haan, nazadnje pa je vlogo selektorja okušal Hrvat Josip Kuže. Albancem se mudi, saj bodo 11. novembra odigrali prijateljsko srečanje z Azerbajdžanom.

Ne spreglejte