Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 5. 2011,
13.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor Primorje Domžale Andrej Zalar

Sreda, 18. 5. 2011, 13.39

7 let, 12 mesecev

Ajdovska stavka prinaša 3:0 za Maribor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
''Stavka ali ne, to je sedaj vprašanje,'' se sprašuje nogometna javnost. Če bodo Ajdovci v soboto stavkali, se bo tekma registrirala s 3:0 za Maribor in prvak bo odločen. Že minuto čez 18. uro.

''Vse bomo naredili, da naslov prvaka spet vrnemo v Maribor,'' je po domačem remiju s Koprčani sporočil trener Maribora Darko Milanič. Če današnji sestanek med klubskim vodstvom in igralci Primorja, potekal naj bi v poznih popoldanskih urah, ne bo obrodil sadov in bo obveljalo pri napovedi stavke, ne bo potrebno ''vijolicam'' storiti veliko. Že s prihodom na dvoboj v Ajdovščino si bodo zagotovili tri točke, ki bi dokončno jeziček na šampionski tehtnici pahnile na vijoličasto stran.

Zalar: Ne bi se bilo kaj za odločati

''Če tekme zaradi stavke nogometašev res ne bo, so pravila jasna. Mariboru se pripiše zmaga s 3:0,'' pojasnjuje Andrej Zalar, vodja prvoligaških tekmovanj pri Združenju klubov 1. SNL. Tri točke bi bile mariborskemu klubu prištete takoj, tako da bi se lahko nov prvak proglasil že malce po 18. uri, predvideni za začetek dvoboja 35. kroga med Primorjem in Mariborom.

''Ne bi se bilo kaj za odločati, niti na kaj čakati. Če bi se ugotovilo, da so bila prisotna druga dejstva, bi se lahko o usodi tekme odločalo tudi kasneje, tukaj pa bi bile zadeve povsem jasne. Maribor bi postal prvak, pokal pa bi mu bil dodeljen na zadnji tekmi.'' Nogometaši Primorja bi svojemu klubu, ki se je znašel v največjih finančnih težavah, odkar se poteguje za prvoligaške točke, naredili medvedjo uslugo. Ajdovce bi doletela še dodatna kazen, ki bi jo s sklepom podal disciplinski sodnik NZS.

Bo sestanek obrodil sadove?

Drugouvrščene Domžale, ki bi v primeru, če Maribor v soboto ne bi premagal Primorja, o morebitnem naslovu prvaka odločali neposredno v Ljudskem vrtu, ne napovedujejo pritožb. ''Želeli bi si le, da iz Ajdovščine sporočijo čimprej, kaj so se odločili, da se lahko adekvatno pripravimo na zadevo. To ni ugodna situacija, saj bi s tem Maribor dobil tri točke in prvenstvo, dobil bi pa tudi pomembno prednost pred finalom pokala, saj bi imel na voljo poldrugi teden odmora in bi se lahko na tekmo v Ljubljano boljše pripravil,'' pravi športni direktor Matej Oražem, ki noče nikogar kriviti za nastalo situacijo.

''Nima smisla. Kar koli se bo izcimilo, se bomo s tem sprijaznili in to sprejeli. Tudi lani smo igrali finale pokala v gosteh, a se nismo veliko pritoževali.'' Škarje in platno imajo v svojih rokah predstavniki Primorja. Klubsko vodstvo zahtevam in dolgovom nogometašev že dalj časa ni kos, tokrat pa bo skušalo igralce prepričati vsaj v to, da bi navkljub poraznemu stanju v denarnicah in praznim obljubam še dvakrat stopili na igrišče ter siromašno sezono zaključili na zelenici. V soboto bi gostili Maribor, 29. maja pa bi se odpravili v Celje.

Ne spreglejte