Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
24. 6. 2011,
11.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dušan Kosič

Petek, 24. 6. 2011, 11.53

8 let

Ačimovič: Škoda, da ni več takšnih tekem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gostovanje Partizana je nogometašem Olimpije pred prvim evropskim izpitom ponudilo dobrodošlo izkušnjo. Tudi trem donedavnim igralcem Interblocka, ki so se znašli v začetni enajsterici.

Premiera novih dresov z vodoravnimi ''zeleno-belimi'' progami je na delu predstavila večino (dosedanjih) poletnih okrepitev Olimpije. Od prve minute so poleg Srba Đorđeta Ivelje zaigrali tudi trije mladi slovenski reprezentanti, ki so še v minuli sezoni nabirali izkušnje pri Interblocku in se pred bolj ali manj praznimi tribunami potegovali za drugoligaške točke. ''Interblocku bom vedno hvaležen, a upam, da bom lahko tu začel pisati novo zgodbo. Ko navija zate toliko navijačev, greš do maksimuma. Dal sem vse od sebe. Vsako tekmo bomo hoteli zmagati. Tudi zaradi navijačev,'' je s svežimi vtisi po prijateljskem remiju s Partizanom pripovedoval 21-letni Matic Fink, ki pri Interblocku ni bil vajen igranja v takem vzdušju. ''Lahko pokažem še več. To še ni bilo tisto pravo, kar hočem. Samo da začnejo padati zadetki. To moram še popraviti na treningih,'' se je spomnil na lepo priložnost, ki se mu je ponudila v 15. minuti, a ga je na cedilu pustil slab zaključek.

Ačimovič razume najmlajše

''Pred tekmo sem bil radoveden, kako se bomo nosili proti močnejši in hitrejši ekipi. Na tekmi je bilo le nekaj priložnosti. In če tistih ne izkoristiš, potem težko uresničiš cilj,'' je pojasnil trener Dušan Kosič, ki se je ''hrabro'' odločil, da bo tri nekdanje ''kockarje'', pa čeprav z Olimpijo trenirajo komaj nekaj tednov, uvrstil v začetno postavo.

Z mladimi novinci je zadovoljen tudi športni direktor Milenko Ačimovič, ki jih noče ocenjevati šele po nekaj odigranih tekmah. ''Potrebno jih je počakati, tako kot so določeni klubi in trenerji v kariere mene. Zdaj se morajo razviti, tekma s Partizanom pa je bila za njih dobra izkušnja. Po tekmi so bili v slačilnici zelo srečni, da so igrali proti Partizanu in da niso izgubili. To lahko na njih vpliva le dobro,'' je odvrnil nekdanji kapetan slovenske reprezentance. Z izkazano borbenostjo Ljubljančanov je bil zadovoljen, opazil pa je tudi, da so tekmecu podali veliko spoštovanja. ''Kar malce preveč, a igralce razumem. Nekateri so prišli iz druge slovenske lige, zdaj pa igrali s klubom, ki je tekmoval v ligi prvakov.''

Usodna je lahko že napaka

V braniskem paru s Sretenom Sretenovićem se je predstavil Antonio Mlinar Delamea.

''Pritisk je bil velik, kar se je opazilo, ko sem nekajkrat zaradi neizkušenosti praktično iz čistega miru dal žogo v avt. Upam, da bo tega v prihodnje čim manj,'' pojasnuje 20-letni branilec, ki se je že opravičil soigralcem. Po tekmi je namreč priznal, da je bil prekršek za 11-metrovko čist kot solza. ''Partizan je s taktično zrelostjo, s tem, kako so njegovi igralci stali na igrišču in kako je bilo težko našim fantom priti do priložnosti, pokazal, da se lahko kaznuje že ena napaka. Upam, da so to naši fantje videli. Zbran moraš ostati celo tekmo. Res škoda, da ni več takšnih tekem na leto,'' se je zamislil Ačimovič, ki pa bo kmalu dočakal nov velik dogodek v Stožicah, kjer bo v začetku julija gostoval Široki Brijeg. Tokrat bo šlo zares, za preboj v drugi predkrog lige Europa.

Valenčič: Zadetki bodo prišli

Olimpija v minuli sezoni mreže hercegovskega kluba ni zatresla niti enkrat. V tej bi ji lahko težavo pomagal odpraviti Filip Valenčič, še zadnji član triperesne ''Interblockove'' deteljice.

''To, da sem bil v prvi enajsterici, je zame en velik plus. Mesto bom skušal zadržati, da lahko igram še naprej in s tem izboljšam formo, nato pa bodo prišli tudi zadetki,'' je napovedal 19-letni napadalec. S starejšimi soigralci nima težav, dodatno motivacijo pa mu predstavljata še štadion in navijači. ''S fanti se odlično razumem. Pri Olimpiji je pravo število mlajših in starejših igralcev. Prav je, da mlajši spoštujemo starejše, verjamem pa, da je tudi obratno,'' je povzel složno zgodbo, ki prevladuje v slačilnici Olimpije. ''Starejši soigralci so me krasno sprejeli. Od njih se lahko veliko naučim. Konkurenca je velika, tako da bo vsaka tekma borba. Z močmi ne bomo varčevali tudi na treningih,'' je zagotovil njegov soigralec Fink. Že sedaj vlada v moštvu odkrit boj za udarno enajsterico, ko pa se bodo vrnili še poškodovani Aleksander Šeliga, Anej Lovrečič in Saša Ranič, bo imel strateg Kosič še več ''sladkih'' težav. Tudi zaradi obetavnega terceta, ki je spomladi nosil dres Interblocka.

Ne spreglejte