Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 6. 2011,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija

Ponedeljek, 20. 6. 2011, 14.19

8 let

Ačimovič: Dobili smo najtežjega tekmeca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ples kroglic na žrebu v Nyonu je nogometašem Olimpije znova namenil gostovanje v Širokem Brijegu. V minuli sezoni so Hercegovci z lahkoto izločili Ljubljančane, ki vidijo možnosti za maščevanje.

Ko so ''zeleno-beli'' pred letom dni s pomočjo drobne evforije, saj so po sušnih letih spet igrali v Evropi, naleteli na Široki Brijeg, niso niti v najslabših sanjah verjeli v tako skromen iztržek. Ker štadion v Ljubljani še ni bil pripravljen za največje nogometne prireditve, je Olimpija goste iz BiH pričakala v Domžalah in izkusila boleč poraz (0:2). Bleda predstava je dobila še tretji polčas, saj so javnost preplavile govorice o prirejenem rezultatu (predstavniki Uefe so obiskali tudi slačilnico Olimpije), ki pa niso bile nikoli dokazane. Na povratnem srečanju se je Olimpijo godilo še slabše. Poraz z 0:3, oplemeniten z rdečimi kartoni, je Ljubljančanom pokazal izhodna vrata iz evropskih tekmovanj brez prejetega zadetka.

"Dobili smo najtežjega tekmeca izmed tistih, ki so bili na voljo. Vendar pa imamo možnost za maščevanje za lanski izpad proti Širokem Brijegu. V nasprotnikovem taboru kažejo veliko zadovoljstva, ker so dobili prav nas, in to bo še večja motivacija za našo ekipo. Vesel sem, da povratno tekmo igramo v Ljubljani pred svojimi navijači," je žreb ocenil športni direktor Olimpije Milenko Ačimovič. Zanimivo je, da se je Široki Brijeg kasneje srečal prav z ''njegovo'' dunajsko Austrio in bil oddaljen le nekaj milimetrov od odmevnega napredovanja.

Kosič: Prva tekma v gosteh ni prednost

''Mile'' je tabor Olimpije okrepil šele v začetku koledarskega leta, tako da večine nogometašev, ki so na začetku minule sezone branili barve Ljubljančanov v evropski ligi, niti ni imel časa spoznati. Tokrat se bodo s klubom iz neposredne bližine Mostarja, ki ga je v spomladanskem delu prvenstva BiH branil nekdanji jugoslovanski reprezentant Blaž ''Baka'' Sliškovič, predstavili v nekoliko drugačni podobi.

''Z žrebom se nisem obremenjeval, cilj pa je preboj v naslednji krog. Prva tekma v gosteh dandanes ni več nikakršna prednost, sodniki vsepovsod piskajo enako. Že lanske tekme so pokazale in nas opozorile, da gre za zelo dobrega tekmeca. Na tekmo se bomo kar najbolje pripravili,'' premišljeno pravi trener Dušan Kosič. Njegov predhodnik na trenerskem stolčku Safet Hadžič je prejel dve boleči hercegovski zaušnici. Bo klub, ki je bil pred leti v evropskem tekmovanju usoden tudi za Koprčane, znova preskočil slovensko oviro? Sodeč po razmišljanju Ačimoviča bo tokrat naletel na močnejšega in bolj motiviranega tekmeca. Tistega, ki se je lahko v spomladanskem delu 1. SNL pohvalil z najboljšim učinkom.

Brez Šelige, Ivelje in Joviča

Za obračun s Širokim Brijegom, prvi bo na sporedu 30. junija, ne bosta kandidirala dve poletni okrepitvi – trenutno poškodovani vratar Aleksander Šeliga in srbski zvezni igralec Đorđe Ivelja.

Rok za registracijo novincev iz tujine se namreč pričenja šele 1. julija. Zaradi rdečega kartona v Širokem Brijegu ne bo smel zaigrati tudi mladi reprezentant Boban Jovič.

Ne spreglejte