Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2013,
21.25

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Brežice

Sreda, 22. 5. 2013, 21.25

8 let, 4 mesece

A.C. Milan znova v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden najbolj trofejnih klubov na svetu, italijanski velikan Milan, bo junija v Brežicah organiziral nogometno šolo za nadobudne dečke in deklice.

V Brežicah bo od 22. do 24. junija potekala nogometna šole Milan Junior Camp za dečke in deklice med 9 in 13 letom starosti, nogometnih skrivnosti pa jih bodo učili trenerji po izboru A.C. Milana. Nogometni kamp bo za mladino športna in zabavna izkušnja, poleg taktičnih pa vsebuje tudi tehnične in atletske treninge.

''To je velika priložnost za slovensko mladino, da predstavi svojo nadarjenost in obleče dres AC Milana,'' je ob tej priložnosti dejal legendarni Franco Baresi. AC Milan je namreč že več kot stoletje sinonim za nogomet, zabavo, kakovostno predstavo, predanost in zmago. ''Rrdeče-črni'' vodijo na svetovni lestvici mednarodnih pokalov, FIFA pa že drugo leto zapored označuje Milan kot najuspešnejši klub z največjih številom mednarodnih lovorik. Od svoje ustanovitve leta 1899 je Milan sedemnajstkrat osvojil državno prvenstvo, enkrat svetovno klubsko prvenstvo, trikrat medcelinski pokal, sedemkrat ligo prvakov, petkrat ligaški super pokal in dvakrat pokal pokalnih zmagovalcev.

Najbolj nadarjeni udeleženci bodo skupaj z družinami povabljeni v Milano, da se udeležijo Milan Junior Camp Day, kjer bodo prisotni otroci s celega sveta. Med dvodnevnim dogodkom bodo obiskali stadion San Siro in se skupaj sprehodili po travnati površini tega zelo atraktivnega nogometnega objekta.

Predstavitvene novinarske konference v Brežicah se je udeležil tudi Franco Baresi, nekdanji član Milana in italijanske nogometne reprezentance. ''Če med nogometno šolo opazimo otroke s posebnim talentom, jih v nadaljevanju pazljivo spremljamo in omogočimo vključevanje v veliko družino rdeče-črnih,'' je veliki igralec namenil spodbudne besede mladim rodovom.

Med najboljšimi bodo klubski skavti izbrali tri udeležence, ki bodo nato povabljeni, da v prestolnici mode pokažejo tudi svojo nogometno nadarjenost.

Ne spreglejte