SiolNET. Sportal Volkswagen Ljubljanski maraton
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stres premagajmo s športom

2

termometer

Stres je postal del našega vsakdana, tako je zelo pomembno, kako se mu zoperstaviti. Vsak ima svoj način, a dokazano pozivno na njega vpliva šport. Predlagamo dejavnosti, ki zmanjšujejo stres.

Tek Tovrsten trening nam omogoča, da si sami določimo ritem in količino treninga. Splošno je znano, da prav »kardio« trening odličen za premagovanje stresa, poleg tega pa nam vrača energijo in popravlja splošno razpoloženje posameznika. Pomembno je, da se pred tekom dobro ogrejemo, s tem se namreč izognemo nepotrebnim poškodbam.

Trening za moč Trening za moč povečuje samozavest proporcionalno z močjo vaših mišic. Povedano drugače, ko vidite, da lahko dvigate vse večjo težo boste začeli bolj verjeti vase in s tem tudi lažje reševali probleme okoli vas. Za začetek je najbolje, da za vsako skupino mišic izberete le po eno vajo.

Borilni športi Skorajda ni boljšega od premagovanja stresa in vseh frustracij, ko si zamislite, da so vse vaše težave v vreči, v katero boste pravkar udarili in to z vso močjo. Za borilne športe je znano, da je pri treningih potrebno biti še posebej skoncentriran, saj le tako lahko doseženo napredek.

Hoja Hoja je odlična aktivnost za boj proti stresu, saj pomaga, da se naše življenje vsaj za trenutek upočasni. Ko hodimo se je nepomembno obremenjevati, koliko moramo prehoditi in kaj nas čaka po njej. Preprosto uživajmo!

Joga Joga je, tudi zaradi številnih tehnik, odlična proti stresu. V kolikor se zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morete vpisati v tečaj joge, bo za začetek zadostovalo, da se sami naučite nekaj osnov, ki vam bodo omogočile, da združite um in telo, pravilno zadihate in pozabite na stres.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin