Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
17. 8. 2011,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miha Zupan Božidar Maljković

Sreda, 17. 8. 2011, 8.17

8 let

Zupan bo izpustil EP

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Boštjanu Nachbarju je slovenska košarkarska reprezentanca zaradi poškodbe izgubila še Miho Zupana, ki tako ne bo odpotoval na EP. "Lahko molimo bogu, da bi ostalo pet centrov," pravi Maljković.

Težave s hrbtom so bile glavni razlog, da je Miha Zupan končal z reprezentančnim udejstvovanjem. Bolečine so bile sicer prisotne že nekaj časa, vendar so se v zadnjem obdobju okrepile. Skupaj z reprezentančnim zdravnikom dr. Slobodanom Macuro sta se v torek iz Kranjske Gore, ki je v tem tednu dom izbrancev Božidarja Maljkovića, odpravila v Ljubljano na pregled z magnetno resonanco. A je ta pokazala, da Zupan, žal, ne bo mogel odpotovati v Litvo na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 31. avgusta. Košarkarska zveza Slovenije je 28-letniku v želji, da čim hitreje okreva in se pripravi na novo klubsko sezono, ponudila možnost, da, z izjemo tekem v Španiji, ostane na pripravah slovenske reprezentance, kjer bo pod vodstvom zdravstvene službe do poti v Litvo opravljal rehabilitacijo po posebnem programu.

Rehabilitacija bo trajala od dva do tri tedne

"Težave z Zupanovim hrbtom trajajo že dalj časa, stanje se je izmenično popravljalo in slabšalo, pred dvema dnevoma pa so bile bolečine takšne, da smo se odločili za magnetno resonanco ledvenega dela hrbtenice. Ugotovili smo znake obrabe na medvretenčnih ploščicah v spodnjem delu hrbtenice, od katerih ena izmed vretenčnih ploščic med petim ledvenim in prvim križnim vretencem nekoliko utesnjuje živec na desni strani. Zaradi tega smo se odločili za konzervativno terapijo z vajami. Rehabilitacija bo trajala dva do tri tedne, zaradi česar smo Zupana izgubili za evropsko prvenstvo, a upamo in verjamemo, da ga bomo pripravili za tekmovalne napore v klubu," je o težavah Mihe Zupana spregovoril reprezentančni zdravnik Macura, medtem ko je Zupan ob nič kaj prijetni novici povedal sledeče: "Moja poškodba hrbta, ki me je bolel že dalj časa, ni tako huda, kot je najprej izgledalo, a vseeno se, žal, ne bom mogel udeležiti evropskega prvenstva. Terapija traja dva do tri tedne, ko naj bi bil nared za igro. Poškodba prihaja v nepravem trenutku, saj ne bom mogel pomagati reprezentanci, a vsem skupaj želim, da izpolnijo cilje in se na EP-ju zavihtijo na čim boljše mesto. Jaz bom zagotovo z vsem srcem navijal."

Slovenski selektor Božidar Maljković ima sedaj v kadru le še trinajst košarkarjev, kar pomeni, da bo moral pred odhodom v Litvo črtati vsega enega košarkarja, medtem ko novih moči ne misli vpoklicati: "Za nas je škoda, da ima Zupan že nekaj časa te težave, a moram povedati, da je junaško stisnil zobe in s tem dal primer vsem igralcem, starim in mladim, kako se trenira in nosi dres Slovenije. Kar se nas tiče, je vedno dobrodošel, saj je imel pravo, profesionalno obnašanje. Zdaj nam ostaja pet centrov in le v zvezde lahko gledamo in molimo bogu, da bi jih ostalo pet."

Ne spreglejte