Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 10. 2017,
9.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88

Natisni članek

poškodba Evroliga Anthony Randolph Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 20. 10. 2017, 9.33

6 let, 6 mesecev

Zlati slovenski reprezentant poškodovan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,88
Luka Dončić in Anthony Randolph | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Pri Real Madridu so imeli po veliki evroligaški zmagi proti CSKA mešane občutke. Zmaga je imela pozitivno noto, ravno nasprotno pa poškodbi centra Ognjena Kuzmića in slovenskega reprezentanta Anthonyja Randolpha. Za prvega je sezone najverjetneje že konec, lep čas pa naj bi bil z igrišč odsoten tudi Američan.

Že takoj na začetku tekme so navijači Real Madrida obnemeli. Srbskega košarkarja Ognjena Kuzmića, ki si je poškodoval koleno, so z igrišča odpeljali na vozičku, izraz bolečine na njegovem obrazu pa je dal vedeti, da je poškodba hujše narave.

Kot poročajo nekateri, naj bi si strgal križne vezi, kar nemudoma pomeni konec sezone in dolgotrajno rehabilitacijo. Po takšnih poškodbah, ki ji sledi operacija, so športniki zunaj tekmovalnega pogona več kot pol leta.

Vrhunci Luke Dončića proti CSKA

A to ni bila edina črna pika ob veliki zmagi Real Madrida proti CSKA (82:69). Na dvoboju je blestela slovenska naveza Anthony Randolph in Luka Dončić. Prvi je bil s 16 točkami najboljši strelec, Luka pa s 14 točkami in šestimi skoki najučinkovitejši pri statističnem indeksu, ta je znašal 21. Čeprav mu met za tri točke ni šel, zadel je eno od šestih trojk, pa je spet pokazal, iz kakšnega testa je, saj so ga gostje čvrsto pokrivali, se nanj posebej pripravili in nad njim storili kar osem prekrškov.

Randolph tekme ne bo ohranil v lepem spominu, saj si je v drugem polčasu poškodoval ramo. Bolečine ni mogel skriti. Tudi pri njem je bila poškodba težje narave, saj se ni mogel vrniti na parket in je zapustil dvorano.

Vrhunci Real Madrid : CSKA 82:69

Po prvih ocenah bo tudi on počival kar nekaj časa. Z igrišč naj bi bil odsoten do enega meseca.

Kljub odsotnosti dveh pomembnih mož pa si je Real zagotovil veliko evroligaško zmago.

Trener Pablo Laso verjetno že razmišlja, kako nadomestiti odsotnost Kuzmića, ki so ga v Madrid pripeljali kot pomembno okrepitev. Zdaj bo brez njega dalj časa, zato bodo pri kraljevem klubu, ki ima visoke ambicije, zagotovo pogledali na košarkarsko tržnico.

Prvi mož stroke pa prav tako lep čas še ne bo mogel računati na prvega zvezdnika Sergia Llulla, ki še okreva po poškodbi kolena in naj bi se vrnili pred marcem prihodnje leto.

Ne spreglejte