Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
17.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Zdovc Erazem Lorbek Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 17.28

8 let

Zdovc še ne čuti ekipe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po prihodu s Kitajske se je slovenska reprezentanca umaknila na treninge v Kranjsko Goro, kjer bo do četrtka, nato pa bo odpotovala na turnir v Litvo, kjer bosta zaigrala tudi G. Dragić in E. Lorbek.

Tako Goran Dragić kakor tudi Erazem Lorbek imata manjšo omejitev, preden se bosta brez zavor podala v preostale pripravljalne tekme. Član Phoenix Suns ima sicer po novem omiljeno različico "prepovedi igranja" – nastopil bo lahko na petih tekmah –, košarkar Barcelone pa se po rehabilitaciji gležnja počasi uvaja v ekipo.

Erazem trenira po prilagojenem programu, saj Zdovc ne želi preobremeniti pomembnega člana pod košem takoj na začetku in s tem tvegati nove poškodbe. Gogi se je že priključil ekipi v igri pet na pet in bo svojo pripravljenost preizkusil tudi konec tedna na turnirju v Litvi. Phoenix mu je dal dovoljenje za tekmo z Grčijo (nedelja), verjetno pa lahko starejšega od bratov Dragić pričakujemo tudi na ponedeljkovi tekmi z Litvo ali pa morda na sobotni z Novo Zelandijo – odvisno od dogovora s selektorjem.

Zdovc je vesel, da lahko na treningih uigrava prvega organizatorja izbrane vrste, in pričakuje, da se bo na tekmah le vzpostavila hierarhija, ki je do zdaj ni čutil. Še vedno pa ne čuti ekipe: "Pri meni je tako, da moram začutiti, kaj lahko pričakujem od posameznika oziroma kaj lahko od koga dobim. Pri nekaterih se še ni vzpostavila ta vez. Verjamem, da bo zdaj lažje, ker bo v polnem pogonu na treningih in tekmah tudi Goran."

Slovenska reprezentanca bo do odhoda v Litvo opravila še šest treningov, nato pa v treh dneh preizkusila svojo pripravljenost. Po vrnitvi košarkarji praktično ne bodo imeli predaha, saj jih takoj čaka turnir v Stožicah, nato pa bodo počasi že morali spakirati kovčke za odhod na svetovno prvenstvo v Španiji, saj se bodo z ZDA pomerili 26. avgusta, največji košarkarski dogodek leta pa se bo začel štiri dni pozneje.

Ne spreglejte