Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2023,
20.18

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Hopsi Polzela kk Rogaška Triglav Kranj LTH Castings KK Podčetrtek KK Ilirija Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba KK Krka Novo mesto Kansai Helios Domžale Liga Nova KBM

Ponedeljek, 11. 12. 2023, 20.18

4 mesece, 2 tedna

LIGA NOVA KBM, 11. KROG

Triglav presenetil Helios, Krka krepko presegla stotico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
KK Krka : Crvena zvezda, Gašper Okorn | Krka je ugnala Hopse. | Foto Krka/Drago Perko/kosarka.si

Krka je ugnala Hopse.

Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

Z zmago košarkarjev Podčetrtka na gostovanju pri Šentjurju s 87:73  se je začel 11. krog košarkarske lige Nova KBM. V soboto je LTH Castings na domačem parketu ugnal Rogaško (93:84), Ilirija pa je s 84:70 odpravila Šenčur. Krka je v nedeljo s 111:92 slavila na gostovanju pri Hopsih, za konec kroga pa je Triglav v ponedeljek z 81:72 ugnal Kansai Helios Domžale.

Cedevita Olimpija Jaka Blažič
Sportal Cedevita Olimpija v zaključku strla odpor zadnje ekipe

Kranjčani so proti Domžalčanom prišli do tretje letošnje zmage in se s tem v razmerju zmag in porazov (3-8) izenačili s Termami Olimia in Hopsi Polzelo. Domžalčani so v domačem prvenstvu tretjič letos izgubili (8-3) in zamudili priložnost, da bi se na vrhu lestvice izenačili s Krko.

Košarkarji Triglava so v zadnji četrtini po novi trojki Jana Dornika povedli za deset točk (66:56), a so se hitro Domžalčani nekoliko približali (64:68). Toda še enkrat so varovanci Damjana Novakovića popustili in Triglav je pobegnil na +10 (74:64). Štiri minute pred koncem so Domžalčani znižali na 72:75, a so bili v zaključku dvoboja bolj zbrani domači, ki so tekmo pripeljali do konca. Pri Triglavu je najbolj blestel Dornik s 25 točkami in desetimi skoki, ob temu je zbral še pet podaj. Domžalčane je z 29 točkami vodil Juhani Blomgren (met za tri točke 5:7), Jan Zemljič je pristavil 12 točk.

Zasedba Damjana Novakovića je izgubila tretjič v sezoni. | Foto: www.alesfevzer.com Zasedba Damjana Novakovića je izgubila tretjič v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Krka spet na zmagovite tirnice, LTH Castings v odličnem nizu

Potem ko so na zadnjih treh tekmah v ligi Nova KBM doživeli dva poraza (Kanasai Helios, Rogaška), so košarkarji Krke na gostovanju na Polzeli prepričljivo prišli do devete zmage v domačem prvenstvu. Za gostitelje je bil to drugi zaporedni neuspeh po nizu treh zmag.

Novomeščani so morali dvakrat streti odpor domačinov. V prvem polčasu pri 18 točkah naskoka je bila tekma videti že odločena, vendar so se Hopsi na začetku drugega polčasa z delnim izidom 18:4 vrnili v igro in povedli s 65:63. Odgovor Krke je bil prepričljiv; že do konca tretje četrtine so se vrnili v zanesljivo vodstvo - 86:71 - in na koncu s 111 doseženimi točkami izenačili najboljši napadalni izkupiček v sezoni.

Košarkarji LTH Castings so ujeli pravo formo. | Foto: www.alesfevzer.com Košarkarji LTH Castings so ujeli pravo formo. Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji LTH Castingsa so v soboto zabeležili peto zmago v zadnjih šestih nastopih v ligi Nova KBM in se z izkupičkom 7-4 utrdili tik pod vrhom razpredelnice. Rogaška, ki je dobila prvi medsebojni obračun s 17 točkami razlike, pa je po odmevni zmagi v prejšnjem krogu proti Krki doživela šesti poraz. Varovanci trenerja Luke Bassina so vodili večji del srečanja, odločitev o zmagovalca pa je padla šele v zadnjih minutah. Ključno vlogo pri tem je odigral najboljši strelec tekme Kendall Robinson, ki je dosegel 32 točk. Ta je slabe tri minute pred koncem tekme zadel trojko za 86:79, ki je gostom dokončno spodrezala krila.

Ilirija do sedme zmage

Ilirija je na zadnjih desetih tekmah v ligi Nova KBM in pokalu Spar zabeležila devet zmag oziroma pet na zadnjih šestih dvobojih državnega prvenstva, GGD Šenčur pa je doživel tretji poraz v štirih nastopih. Ljubljančani so zdaj pri izkupičku 7-4, Gorenjci pa so zdrsnili pod polovično uspešnost (5-6). Zasedba Stipeta Modrića se je izbrancem Miljana Pavkovića oddolžila za visok poraz v drugem krogu (95:68). Odločilno je bilo obdobje ob koncu tretje četrtine in na začetku zadnje, ko je Ilirija naredila delni izid 15:2 in pobegnila na 69:57.

Podčetrtek je v petek ugnal Šentjur. | Foto: Domen Bratun/Sportida Podčetrtek je v petek ugnal Šentjur. Foto: Domen Bratun/Sportida

Pri Podčetrtku sta v petek ob zmagi s po 20 točkami izstopala Jure Pelko in Reuf Livadić, po 17 točk sta k zmagi dodala še Aleksandar Stoimenov in Simo Atanacković, prvi strelec tekme pa je bil član domače ekipe, Abayomi Iyiola, ki igra z ameriškim potnim listom.

Liga Nova KBM, 11. krog

Petek, 8. december:

Sobota, 9. december:

Nedelja, 10. december:

Ponedeljek, 11. december:

Lestvica:

 

Ne spreglejte