Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2019,
19.58

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Liga Nova KBM košarka državno prvenstvo Sixt Primorska Petrol Olimpija Rogaška Helios Suns KK Krka Novo mesto Hopsi Polzela Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba Zlatorog laško Ilirija

Ponedeljek, 8. 4. 2019, 19.58

5 let

DRŽAVNO PRVENSTVO, LIGA ZA PRVAKA IN OBSTANEK, 6. KROG

Hopsi nemočni, Sixt Primorska spet na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
DP: Petrol Olimpija - Krka | Krka in Olimpija sta finalista lanskega državnega prvenstva, letos pa vse kaže, da se za lovoriko ne bosta pomerila. | Foto Vid Ponikvar

Krka in Olimpija sta finalista lanskega državnega prvenstva, letos pa vse kaže, da se za lovoriko ne bosta pomerila.

Foto: Vid Ponikvar

V šestem krogu košarkarske lige je Petrol Olimpija v Stožicah z 79:60 premagala novomeško Krko. V ligi za prvaka je Helios v soboto gostil Rogaško, a so gostje uspeli zavzeti domžalsko trdnjavo. Prvaki druge lige ABA in od prihodnje sezone člani elitne jadranske lige, Sixt Primorska, so v ponedeljek zanesljivo opravili s Hopsi.

Sixt Primorska je prejšnji teden osvojila drugo ligo ABA, v ponedeljek pa opravila še s Polzelani in v drugem delu državnega prvenstva ostaja neporažena. Polzelo so Koprčani premagali z 78:60, najboljši strelec tekme pa je bil Žan Mark Šiško, ki je dosegel 17 točk.

Pri Ljubljančanih so štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk, s 14 točkami je bil najboljši strelec Domen Lorbek, ki je zadel tudi vse štiri poskuse za tri točke. Pri Krki je 13 točk, od tega 12 v zadnjem delu igre, dosegel Jure Balažič. Olimpija je v drugem delu prvenstva zdaj pri štirih zmagah in enem porazu tzer zaseda vrh lestvice v ligi za prvaka. Sixt Primorska je druga, a s tekmo manj, če bo ostala neporažena tudi po ponedeljkovi tekmi s Hopsi, bo vodstvo vzela nazaj.   

Derbi Petrol Olimpija - Krka (foto: Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 15

"Proti Krki zmagujemo takrat, ko to morda ni najbolj nujno"

Jure Zdovc: Misliti moramo zgolj samo nase in na svojo igro. | Foto: Vid Ponikvar Jure Zdovc: Misliti moramo zgolj samo nase in na svojo igro. Foto: Vid Ponikvar "Malo za šalo, malo zares, proti Krki zmagujemo takrat, ko to morda ni najbolj nujno. Od nas se seveda pričakuje, da zmago slavimo na vsaki tekmi. Prikazali smo dobro predstavo, kljub temu pa je bilo nekaj padcev v igri, ki so posledica prevelike sproščenosti pri visokem vodstvu. Prav takšne zmage, kot je ta proti Krki, mi dajejo dodaten motiv za delo s fanti, hkrati pa so dokaz, da smo lahko konkurenčni proti vsakemu moštvu. Zavedamo se, da so Novomeščani po tem, ko so si zagotovili obstanek v ligi ABA, padli v svoji igri, a to je njihov problem in ne naš. Tiste prave tekme z njimi še prihajajo. Misliti moramo zgolj samo nase in na svojo igro, videli pa bomo, kako daleč nas bo to pripeljalo," je po derbiju v Stožicah povedal trener zmajev Jure Zdovc.

Liga za prvaka, 6. krog:

Lestvica:

Liga za obstanek, 6. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Sportal Jurica Golemac po (ne)pričakovani prhi: "Jajca" do tal #video
Sportal Ekspresno do cilja jadranske avtoceste #video

 

Ne spreglejte