Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 6. 2009,
10.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 8. 6. 2009, 10.41

8 let, 5 mesecev

V BiH presenečeni nad Zdovčevim seznamom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V vodstvu bosanske košarkarske zveze ne skrivajo presenečenja nad vnovično uvrstitvijo Emirja Preldžića na slovenski seznam kandidatov za nastop na EP. Vseeno so se skorajda že sprijaznili z usodo.

Selektor košarkarske reprezentance Bosne in Hercegovine Mensur Bajramović bo seznam kandidatov za dodatne kvalifikacije za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu na Poljskem objavil predvidoma prihodnji ponedeljek, na njem pa, kot vse kaže, vendarle ne bo vseh (za)želenih igralcev. Bosanci so se namreč pred meseci lotili projekta vračanja "izgubljenih sinov" in napovedali veliko akcijo spreminjanja košarkarskih potnih listov za Zlatka Jovanovića, nekdanjega "zmaja" Ratka Vardo in "Slovence" Hasana Rizvića, Mirzo Begića in Emirja Preldžića. Po bosanskih zagotovilih so vsi po vrsti izrazili željo po nastopanju v dresu reprezentance BiH, zato je marsikoga presenetil seznam širših kandidatov slovenske reprezentance, na katerem sta se znašla tako Begić kot tudi Preldžić. "Po naših informacijah so Slovenci za naturalizirana igralca želeli Begića in Rizvića. Ko smo sprožili postopek za zamenjavo košarkarskega državljanstva, pa se je poleg Begića na seznamu znašel tudi Preldžić," je za časnik "Dnevni Avaz" dejal član predsedstva BZBiH Mirsad Đolongić.

Vseeno so se Bosanci, ki se niso o tej temi nikoli uradno pogovarjali s predstavniki Košarkarske zveze Slovenije, kot vse kaže, vendarle sprijaznili s Preldžićevo usodo. Po Đolongićevih besedah so namreč bosanske možnosti za ugodno rešitev prošnje pri Fiba Europe minimalne, saj po njegovem mnenju krovna zveza ne želi afere.

Sicer pa Preldžić še nima zagotovljenega mesta na seznamu potnikov na "EuroBasket 2009". Član Fenerbahčeja se bo za mesto v ekipi potegoval v boju s prej omenjenim Begićem ter Hrvatom Jurico Golemcem, ki se prav tako znašel na Zdovčevem seznamu 24 kandidatov.

Ne spreglejte