Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 1. 2015,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Charlotte Hornets

Četrtek, 1. 1. 2015, 18.34

8 let

Sršeni se bodo morali znajti brez prvega strelca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Charlotta bodo vsaj en mesec morali odigrati brez prvega strelca in skakalca moštva, Alla Jeffersona, ki si je poškodoval desno nogo in bo vsaj štiri tedne na stanskem tiru.

All Jefferson se je poškodoval v četrti četrtini ponedeljkove tekme proti Milwaukeeju in v podaljšku ni več stopil na parket, pravtako pa je izpustil treninge v naslednjih dneh. "Ne vem, kako dolgo bo manjkal. Vsekakor več kot eno ali dve tekmi," je dejal trener Sršenov Steve Clifford.

Jefferson je že opravil pregled z magnetno resonanco, ki je potrdila daljšo odsotnost prvega posameznika moštva. Clifford se je tako znašel pred veliko težavo, saj je bil 29-letni center gonilna sila Charlotta. Na tekmo je dosegal 18 točk, z nekaj več kot osmimi skoki pa je bil tudi prvi skakalec. Ob tem je pomembno dejstvo, da je svoje točke dosegal pod košem, kjer Sršeni nimajo velike širine, za razliko od zunanjih položajev.

"Še bolj bo pomembno dobro kroženje žoge. Še vedno imamo nekaj igralcev, ki lahko odigrajo pod košem, se bo pa naša igra pod košem vsekakor zmanjšala," je še dejal Clifford.

V času Jeffersonove odsotnosti bo večji delež minutaže dobil 22-letni Bismack Biyombo, ki je napadalno precej omejen, Jason Maxiell in Cody Zeller, ki je do zdaj začenjal tekme na položaju krilnega centra. Ob selitvi Zellerja na "petico" bi mesto pod košem lahko pokrila tudi drugi izbor leta 2005 lige NBA Marvin Williams in Michael Kidd-Gilchrist.

Ob Jeffersonu pri Sršenih že nekaj časa pogrešajo tudi veliko okrepitev pred letošnjo sezono Lancea Stephensona, ki je manjkal na zadnjih sedmih tekmah, še vedno pa naj ne bi bil blizu povratka na parket.

Nekdanji član Indiane v letošnji sezoni ni prikazal pričakovanih predstav, Charlotte pa se z 10 zmagami in 23 porazi nahaja na 12. Mesti Vzhodne konference.

Ne spreglejte