Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 5. 2013,
8.52

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Mirza Begić Erazem Lorbek Real Madrid Barcelona

Sobota, 11. 5. 2013, 8.52

8 let, 5 mesecev

Se bo Begić vpisal v zgodovino?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V španskem dvoboju polfinala košarkarske evrolige je krajšo potegnila Barcelona. Real Madrid se je z izjemno zadnjo četrtino uvrstil v finale, v katerem bo naskakoval deveto lovoriko.

Če v prvem polfinalu ni bilo slovenskih predstavnikov, zmage nad CSKA se je veselil še vedno aktualni prvak evrolige Olympiacos, so slovenski ljubitelji košarke toliko bolj z zanimanjem spremljali dvoboj španskih velikanov Barcelone in Real Madrida. Tako Erazem Lorbek kot Mirza Begić sta začela v prvi peterki svojih klubov in bila del izjemno razburljivega obračuna.

Vsaki ekipi sta pripadli po dve četrtini. Barcelona je bila boljša v prvi in tretji (18:11 in 18:9), Real pa v drugi in v zadnji, ko je bilo najbolj pomembno (28:15 in 26:16). Osrednji mož pri košarkarjih v belih dresih je bil triintridesetletni Felipe Reyes, ki je v pičlih 18 minutah dosegel kar 17 točk in ob tem zbral še 5 skokov. Na drugi strani trener "Barce" Xavier Pascual ni veliko rotiral, saj so kar štirje košarkarji igrali več kot 30 minut, naš Erazem pa denimo 25, v katerih je dosegel 6 točk (met za 2 t. 3/7, za 3 t. 0/3) ter zbral še 5 skokov. "Tudi, ko je Barcelona pobegnila za 8 točk, nismo razpadli. Igralci, ki so prišli s klopi in s tem omogočili najboljšim nekaj počitka, so prinesli svežo energijo. Tako sem imel sam več možnosti v napadu. Za Real pomeni ogromno, da smo se uvrstili v finale. Upam, da nam uspe tudi v nedeljo. Pred nami bo stala ekipa, ki igra čvrsto obrambo. Zmaga proti Barceloni je pomembna, vendar ne pomeni nič, če ne bomo uspešni v nedeljo," je bil vesel uspeha proti španskemu tekmecu Reyes.

Nasmešek na obrazu je imel kajpak tudi slovenski reprezentant Mirza Begić, ki bo imel v nedeljo lepo priložnost, da se zapiše v zgodovino evrolige in pomaga Realu do devete zvezdnice v elitnem evropskem klubskem tekmovanju in se veseli svoje prve. Proti Barceloni je na parketu londonske O2 arene prebil 12 minut, v tem času pa dosegel 4 točke (met za 2 t. 1/3, prosti meti 2/4) in v statistiko vpisal še 3 skoke, 1 blokado ter podajo. "Tekma je bila zelo težka, kakor vse proti Barceloni. Ključ do zmage je bil v tem, da smo držali skupaj vseh 40 minut. Tudi takrat, ko nam ni šlo najbolje od rok," pa je bil kratek komentar Begića po polfinalni zmagi na katalonskim tekmecem.

Ne spreglejte