Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
18. 10. 2013,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zmago Sagadin

Petek, 18. 10. 2013, 15.54

8 let

Sagadin v Heliosu kot pri Olimpiji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Delo, delo in delo. Takšen pristop prakticira Zmago Sagadin v Heliosu pri delu z mladimi košarkarji, ki so poleti trdo delali in naredili v motoričnem smislu korak naprej, poudarja prvi mož stroke.

Dva tedna so imeli mladi košarkarji le premora pri Heliosu, sicer pa so nenehno trenirali po pet ur dnevno, kajti le tako bodo lahko napredovali in stopili kakšen korak višje v karierah. "Nismo imeli velike luknje v premoru. Fantje so pred in po morju veliko delali na fizični pripravi. To je sistem dela, ki sem ga vedno prakticiral. Mladi ne potrebujejo 20 dni za regeneracijo kot starejši, ki imajo družine. Letos smo prišli na ta sistem. Izkazalo se je, da so motorično zelo napredovali," o procesu pri delu z mladimi pri Heliosu pravi izkušeni trenerski maček Zmago Sagadin.

Kar nekaj košarkarjev je napredovalo v letošnjem poletnem obdobju, poudarja Sagadin, zdaj pa bodo morali to prenesti še v tekmovalen del, ki se začne v soboto z državnim prvenstvom. V prvem delu, v katerem ne bosta igrala Krka in Union Olimpija, spada Helios med favorite. "Rebec se lepo razvija. Hrovat se je poškodoval v reprezentanci in prišel v klub s počeno kostjo, tako da je v tem trenutku naredil verjetno korak nazaj. Mladi center Radulović je lepo napredoval v motoriki, enako Morina kakor tudi Mahkovec," je o napredku povedal Sagadin.

V soboto bo Helios v derbiju kroga gostil Rogaško, prvi mož stroke pri Heliosu pa si želi, da bi njegovo moštvo sprva prišlo do začrtanega osnovnega cilja. To je uvrstitev v ligo za prvaka, kjer bo ob Krki in Olimpiji mesto še za štiri moštva: "Naš klub še naprej ostaja na poti produkcijskega centra. Zadržali smo osem perspektivnih mladih igralcev, priključili štiri nove obraze in dva mladinca. Smo mlada ekipa s potencialom. Težko je oceniti, kam spadamo, saj so ekipe spremenjene. Liga bo močnejša kot v prejšnji sezoni. Prišlo je namreč nekaj kakovostnih tujcev in čaka nas zanimiva sezona."

Ne spreglejte