Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
17. 6. 2016,
20.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

NBA Stephen Curry Golden State Warriors LeBron James Cleveland Cavaliers Steve Kerr

Petek, 17. 6. 2016, 20.26

6 let, 7 mesecev

ZVEZDNIKA GOLDEN STATE WARRIORS STEPHENA CURRYJA IN TRENERJA STEVA KERRA DOLETELA DENARNA KAZEN

Prvaki si lahko oddahnejo: Curry bo lahko igral

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Na odločilni, sedmi tekmi, finala lige NBA bo pri prvakih na parketu tudi Stephen Curry, ki je bil izključen na šesti tekmi. Najkoristnejšega igralca lige je doletela le denarna kazen v višini 25 tisoč evrov.

Klubu Cleveland Cavaliers je na krilih LeBrona Jamesa uspelo izenačiti finalno serijo lige NBA na 3:3, potem ko so dobili šesto tekmo s 115:101. Na njej je predčasno tekmo končal prvi zvezdnik kluba Golden State Stephen Curry.

Drugič zapored najkoristnejšemu igralcu lige so nekaj več kot štiri minute do konca tekme dosodili šesto osebno napako, kar 27-letnik ni najbolje sprejel. Curry si je z ugovarjanjem prislužil še izključitev, nato pa je še zalučal ščitnik za zobe med gledalce.

Curryju bi lahko zaradi izključitve izpustil izločilno tekmo sezone, vendar mu je liga naložila "le" 25 tisoč evrov kazni.

Ko so ostali brez Greena, niso več zmagali

Golden State je v finalni seriji že moral igrati brez enega od pomembnih členov – na peti tekmi je moral počivati Draymond Green, od takrat pa so prvaki izgubili obe tekmi.

Enako kazen kot Curryju je vodstvo lige naložilo tudi trenerju kluba Golden State Stevea Kerru, ki je kritiziral sojenje na šesti tekmi.

"Curry je lahko razočaran. Je MVP lige in trije dosojeni prekrški so bili povsem smešni. Na primer Kyriu Irvingu je ukradel čisto žogo, pa tudi zadnja osebna napaka nad Jamesu je bil zaigrana, vendar je sodnik nasedel," je po tekmi o sojenju dejal Kerr, za kar bo moral plačati 25 tisoč dolarjev.

Curry se je po odhodu s parketa takoj opravičil navijaču. | Foto: Guliverimage/Getty Images Curry se je po odhodu s parketa takoj opravičil navijaču. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sojenje ni bilo krivo za poraz

Kerr je po tekmi tudi priznal, da sodniki niso odločili zmagovalca na šesti tekmi in da so jih košarkarji Clevelanda nadigrali ter zasluženo slavili.

Navijaču se je takoj opravičil

Curry se je ob odhodu s parketa takoj opravičil navijaču, proti kateremu je poletel njegov ščitnik za zobe.

"Že večkrat sem vrgel ščitnik za zobe. Ciljal sem proti zapisnikarski mizi, vendar sem zgrešil. Ni prav, da sem frustracije sproščal na parketu," se je po tekmi pokesal Curry.

Ne spreglejte