Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
17. 6. 2016,
9.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

NBA Golden State Warriors Stephen Curry LeBron James Cleveland Cavaliers

Petek, 17. 6. 2016, 9.43

6 let, 7 mesecev

PO ZMAGI CLEVELAND CAVALIERS NA ŠESTI TEKMI FINALA PROTI GOLDEN STATE WARRIORS

James (končno) upravičil svoj vzdevek

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
LeBron James | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Golden State Warriors so zapravili še drugo zaključno žogo za ubranitev naslova v ligi NBA oziroma bolje rečeno, zvezdnik Cleveland LeBron James je še z eno odlično predstavo izsilil odločilno sedmo tekmo.

James je znova, tako kot na peti tekmi, dosegel 41 točk in bil glavni motor Clevelanda na poti do tretje zmage v finalu lige NBA. Cleveland je bil s 115:101 boljši od aktualnih prvakov Golden Stata.

Še pred enim tednom so bili košarkarji Clevelanda tik pred koncem sezone. Zaostajali so z 1:3 v zmagah, njihov prvi zvezdnik pa se je na parketu zapletel v besedni dvoboj z Draymondom Greenom, ki je moral nato izpustiti eno tekmo.

A v enem tednu se stvari lahko hitro obrnejo. In so se. James, v preteklosti velikokrat kritiziran, da na odločilnih tekmah podleže pritisku, je na zadnjih dveh tekmah odigral kot le malo košarkarjev pred njim v zadnjih letih.

Košarkarji Clevelanda lahko postanejo prvi, ki bi postali prvaki po zaostanku z 1:3 v zmagah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Košarkarji Clevelanda lahko postanejo prvi, ki bi postali prvaki po zaostanku z 1:3 v zmagah. Foto: Guliverimage/Getty Images

Lahko spišejo zgodovino

Na dveh tekmah je bil Kralj James pravi vodja Clevelanda in dosegel 82 točk in kar je najpomembnejše, obe tekmi je Cleveland dobil in se vrnil iz izgubljenega položaja.

James je po šestih tekmah prvo ime finala v večini statističnih kategorij in je zasenčil tudi najkoristnejšega igralca lige Stepha Curryja, ki je na zadnji tekmi prvič po letu 2013 moral s parketa pred koncem tekme zaradi šestih osebnih napak.

"Moja edina želja je, da sem na visoki ravni celotno tekmo. Statistika ne pokaže vsega. Želim biti vodja svoje ekipe vseh 48 minut," je po zmagi dejal James, ki ima dva šampionska prstana, vendar še nobenega s Clevelandom.

V zgodovini lige NBA še nobenemu moštvu ni uspelo osvojiti naslova po zaostanku s 1:3. Clevelanda lahko to spremeni.

Curry v treh sekundah do osebne napake, izključitve in vrženega ščitnika

Zadnji žebelj v krsto Golden Stata na šesti tekmi se je zgodil štiri minute pred koncem tekme, ko so sodniki dosodili šesto osebno napako Curryju, ki je izgubil živce, jezikal sodniku in vrgel ščitnik za zobe proti gledalcem. Rezultat: izključitev. Curry se je nato takoj opravičil navijaču, proti kateremu je letel ščitnik.

Joker: Dahntay Jones

Cleveland si je na šesti tekmi hitro zagotovil visoko vodstvo. V drugi četrtini so vodili že za 22 točk, vendar je Golden State minuto pred polčasom prednost prepolovil.

Takrat je na sceno stopil 35-letni Dahntay Jones, ki je dosegel pet zaporednih točk, vse svoje na tekmi in Cleveland na glavni odmor odpeljal s prednostjo 16 točk.

Golden State še ni mrtev

Prvaki bodo imeli v noči na ponedeljek pred domačimi navijači še tretjo zaključno žogo za ubranitev naslova. V zadnjih šestih finalih, kjer je odločala sedma tekma, so slavili domači košarkarji.

Če kdo, se lahko po dveh porazih vrne Golden State. V finalu konference so se že pobrali po zaostanku z 1:3 proti Oklahomi. Če jim ne uspe, tudi rekordni redni del s 73 zmagami in le devetimi porazi ne bo imel prave vrednosti.

Ne spreglejte