Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
28. 9. 2016,
11.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Jakša Vulić Helios Suns

Sreda, 28. 9. 2016, 11.41

6 let, 6 mesecev

Helios Suns pred sezono, v kateri branijo naslov državnega prvaka

Pri Heliosu so zdaj standardi postavljeni višje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Foto: Grega Valančič/Sportida

Presenetljivi aktualni prvaki Helios Suns začenjajo sezono v superpokalu. Trener Jakša Vulić bo tekmovalce popeljal na tri fronte, kot je razbrati, pa ni povsem sam sestavljal moštva.

V Domžalah vstopajo v novo sezono v povsem drugačni vlogi kot v pretekli. Po presenetljivo osvojenem državnem naslovu so dobili mesto v ligi ABA, ki pa so se ji odpovedali. A bodo nastopili v Fibini ligi prvakov, državnem prvenstvu in regionalni ligi Alpe Adria, ki so jo ustanovili sami.

Danes bodo imeli pri Helios Suns že prvo pomembnejšo tekmo, saj se bodo v Podčetrtku ob 20. uri za superpokalno lovoriko pomerili s pokalnim prvakom Krko.

Kdo bo osvojil superpokal?

  • Helios Suns
    35,29 %
    24 glasov
  • Krka
    64,71 %
    44 glasov
Oddanih 68 glasov

A je trener Jakša Vulić potarnal nad težavami, ki so v Domžalah, upa pa, da bo kmalu dobil novega košarkarja pod košem: "Potrebujemo visokega domačega igralca, kar moramo hitro urediti, saj nam primanjkuje igralcev že na treningu. Sploh če bi se kdo poškodoval, bi imeli dodatne težave. Na zunanjih mestih imamo dovolj košarkarjev, med sezono pa bomo videli, ali bomo potrebovali morebiti novega."

"Bistvenih razlik, kako se je sestavljala ekipa v preteklih sezonah, ni bilo"

Ekipe očitno ni sestavljal povsem sam. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ekipe očitno ni sestavljal povsem sam. Foto: Grega Valančič/Sportida V zadnjih letih se je govorilo, da je imel pri sestavi ekipe velikokrat prste vmes Avstrijec Gerald Martens. In kako je letos? "Pri Heliosu se bolj ali manj ve, kako to funkcionira. Bistvenih razlik, kako se je sestavljala ekipa v preteklih sezonah, ni bilo," je odgovoril Vulić in s tem dal vedeti, da kot vodja strokovnega dela ni sam sestavljal ekipe in ni imel vseh vajeti v svojih rokah.

V mestu, skozi katerega teče Kamniška Bistrica, je že postala tradicija, da so uspešni pri delu z mlajšimi selekcijami. V novi sezoni pa bo Vulić pri članih vključil Matica Vesela (letnik 1998), Aljaža Bratca (1998) in Urbana Omana (1998).

"Za zdaj so trije z nami. Glede na njihovo mladost in izkušnje bo več priložnosti za njih v Alpe Adrii in ne v ligi prvakov. Zato smo se odločili za to tretje tekmovanje, da bi jim dali več minut na parketu. Čez sezono bomo videli, če si zaslužijo dodatno priložnost. Takrat jim bomo povsem razumljivo odprli vrata tudi za pomembnejše tekme," razlaga Vulić.

"Tisti, za kogar je to breme, težko funkcionira v profesionalnem športu"

Liga prvakov bo težek zalogaj. | Foto: Grega Valančič/Sportida Liga prvakov bo težek zalogaj. Foto: Grega Valančič/Sportida Hrvaški strokovnjak na čelu slovenskega kluba se zaveda, da bo liga prvakov za Helios dokaj težak zalogaj, saj imajo klubi, kot so Banvit (trener Sašo Filipovski, igralca Edo Murić in Gašper Vidmar), Aris, Monaco, Nymburk … bistveno višje proračune.

"Nasprotniki so težki. Za nas bo to tekmovanje težko. Najti moramo kemijo in bomo na ta način nadomestili kakovostni primanjkljaj proti ekipam, ki imajo bistveno večje proračune. Prevelikega rezultatskega cilja nimamo, vendar bomo šli na vsaki tekmi na polno."

Se pa bodo pri Heliosu v državnem prvenstvu morali ubadati z dodatnim pritiskom, saj so vendarle aktualni prvaki in bodo vsi želeli njihov skalp.

"Zdaj je položaj obrnjen. Standardi so postavljeni višji. Če osvojiš naslov prvaka, so pričakovanja vseh avtomatično višja. A to je šport. Tisti, za kogar je to breme, težko funkcionira v profesionalnem športu. Na to se moramo navaditi in dati na vsaki tekmi vse od sebe," je še dejal Vulić, ki upa, da se bo nocoj skupaj  z igralci veselil premierne superpokalne lovorike, ki je Helios v vitrini še nima.

Ekipa Helios Suns za sezono 2016/17

Ime Višina Letnik
Simo Atanacković 206 cm 1990
Tomaž Bolčina 206 1994
Aljaž Bratec 191 1998
Kyle David Casey 202 1990
Brandyn Theodore Curry 187 1991
Tomaš Kyzlink 192 1993
Djordje Lelić 198 1989
Jure Močnik 183 1985
Urban Oman 197 1998
Cory Olawale Remekun 205 1991
Matic Vesel 205 1998
Luka Vončina 193 1991
Ne spreglejte