Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
19. 11. 2017,
10.57

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Gašper Okorn Petrol Olimpija

Nedelja, 19. 11. 2017, 10.57

6 let, 5 mesecev

Po zmagi Petrol Olimpije proti Partizanu z 78:77

Preživljali dramo, a so si na koncu oddahnili #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Jordan Morgan | Foto ABA liga

Foto: ABA liga

Po težkem porazu sredi tedna v Ligi prvakov košarkarji Petrol Olimpije niso imeli časa za objokovanje, saj so morali misli usmeriti proti ligi ABA in težkemu gostovanju pri Partizanu. Četa Gašperja Okorna je pokazala pravi obraz in se po dramatični končnici veselila pomembne zmage v regionalnem tekmovanju.

Gostovanje Petrol Olimpije pri Partizanu se je začelo vse prej kot spodbudno. Gostitelji so si hitro priigrali naskok, večji od desetih točk in takšnega uspeli zadržati do odmora med polčasoma, čeprav so se izbranci Gašperja Okorna vmes že povsem približali Beograjčanom.

Tudi ob vstopu v tretjo četrtino še ni kazalo, da bi se karkoli spremenilo. Takrat je na sceno stopil tokrat odlični Jan Špan. Z dvema trojkama od skupno šestih je Olimpijo približal, Devin Oliver pa poskrbel za vodstvo s 57:56.

Od takrat naprej smo spremljali izenačeno bitko za zmago v dvorani Pionir. Prav Oliver je bil v zaključku razpoložen.

Končni rezultat je 19 sekund pred koncem s hladnokrvnim izvajanjem prostih metov postavil Domen Lorbek (78:77), ključno delo pa je nato opravila obramba, ki je zaustavila črno-bele, da bi prišli do zmagovitega koša.

Vrhunci ob zmagi Olimpije nad Partizanom

"Do konca smo se borili. Mislim, da smo srečanje dobili predvsem zato, ker smo pri zadnji žogi dobili skok v napadu. V tem elementu igre nas je Partizan prej dominiral. Na koncu nam je le uspelo slaviti zmago. V obrambi smo naredili velik posel. Zelo lepa zmaga," je po tekmi povedal z 20 točkami najboljši strelec Špan.

Lani izgubili v takšni končnici, letos imela zgodba lepši konec

Jan Špan je bil z 20 točkami najboljši strelec tekme. Zadel je šest trojk. | Foto: ABA liga Jan Špan je bil z 20 točkami najboljši strelec tekme. Zadel je šest trojk. Foto: ABA liga Beograjski skalp ima za Olimpijo veliko težo, zlasti ker še vedno zaradi poškodb igra oslabljena. Tudi tokrat ni bilo na parketu prvega organizatorja igre Talorja Battla, kakor tudi ne Jana Barbariča. Ekipi prav tako ni mogel pomagati Erjon Kastrati, ki je sredi tedna v Ligi prvakov prejel močan udarec v glavo.

"V lanski sezoni smo v Beogradu izgubili po težki končnici. Na zelo podoben način, saj smo branili zadnji napad Partizana. Tokrat nam je uspelo. Zelo sem zadovoljen z zmago. Ideja pred tekmo je bila, da Partizanu vzamemo protinapad in tranzicijsko igro. Mislim, da nam je to uspelo, saj že dolgo Partizan ni dosegel toliko malo točk iz protinapada. Na drugi strani nam je veliko težav povzročal napadalni skok Partizana, kar ga je držalo v igri. Pred zadnjo četrtino je imeli 21 skokov, v zadnji pa samo tri. Mislim, da je to odločilo tekmo. Že pred zadnjo četrtino smo videli, da lahko igramo z njim. Tudi Partizan je imel priložnost za zmago, ampak mislim, da smo na koncu popolnoma zasluženo slavili v Beogradu," je bil vidno zadovoljen Okorn.

Z zmago se je Olimpija povzpela v zgornji del lestvice lige ABA, pravega počitka pa ne bo imela. V ponedeljek bo namreč doma v državnem prvenstvu gostila Šentjur.

Ne spreglejte