Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
5. 9. 2015,
23.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Prepelič Zoran Dragić

Sobota, 5. 9. 2015, 23.39

8 let

"Pozabimo Hrvaško, pomislimo na Gruzijo!"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski košarkarji so po porazu proti Hrvaški (73:80) na uvodu evropskega prvenstva v Zagrebu prepričani o tem, da so drago prodali svojo kožo in trdno odločeni mišice pokazati proti Gruziji.

Besede slovenskega selektorja Jureta Zdovca, ki je dejal, da se Slovenija lahko zoperstavi favorizirani Hrvaški, so se uresničile. Njegovi izbranci so navdušili predvsem v prvem delu tekme, ko so podžgali tribuno s svojimi navijači, in z nekaj odseki zobe pokazali tudi v zadnji četrtini. Vseeno je na koncu prevladala kakovost gostiteljev, zato je zdaj ključno vprašanje, ali se bo uresničila tudi druga selektorjeva napoved. Zdovc je namreč napovedal, da prva tekma ne bo odločila, predvsem pa, da se bo treba nato osredotočiti na nedeljski spopad z Gruzijo.

So Slovenci dovolj zreli, da se bodo po porazu v vselej vročem derbiju s sosedo hitro pobrali in se z vso zavzetostjo lotili Gruzije? "Da! No, vsaj upam. Bolj izkušeni košarkarji, ki smo že nastopili na evropskih prvenstvih, vemo, kakšna so pravila turnirskega sistema. Ostali bodo to še spoznali," odgovarja prvi zvezdnik ekipe Zoran Dragić, trdno odločen napasti prvi par točk v zagrebški Areni.

Prepelič: Imeli smo svojo priložnost, a …

Na pomembnost nedeljske tekme proti Gruziji, ki se bo začela ob 18. uri, opozarjajo tudi Dragićevi soigralci. "Pozabimo Hrvaško, pomislimo na naslednjega tekmeca," so drug za drugim poudarjali ob odhodu v slačilnico, kjer naj bi jim nekaj spodbudnih besed namenil tudi premier Miro Cerar. Vseeno niso skrivali grenkobe, saj verjamejo, da tudi zmaga nad sosedi ni bila nedosegljiva.

"Imeli smo svoje priložnosti. O tem ni dvoma. Že v polčasu smo ob lepem vodstvu zgrešili nekaj odprtih metov. Tudi v drugem delu sva imela s kapetanom Juretom Balažičem priložnost za priključek. A razlogov za poraz ne smemo iskati le v zgrešenih metih. Kar nekaj napak smo namreč storili pri zapiranju tekmeca. Ta je ujel nekaj pomembnih odbitih žog. Vseeno bi dejal, da smo drago prodali svojo kožo. Hrvate smo dodobra namučili," razmišlja Klemen Prepelič.

Ne spreglejte