Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
8. 2. 2013,
8.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sašo Ožbolt

Petek, 8. 2. 2013, 8.08

8 let

Ožbolt: Verjeli smo v presenečenje

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Portorožani so v dvoboju z Domžalčani že visoko vodili, a jim je v drugem polčasu zmanjkalo sape. Sašo Ožbolt je izpostavil odličen met z razdalje Domžalčanov, ki je prevesil tehtnico.

Začetek je bil za vodilno moštvo druge lige naravnost sanjski. Hitro so prevzeli vajeti igre v svoje roke in prvih deset minut končali s prednostjo osmih točk (10:18). Nadaljevanje pa ni več teklo po njihovih notah. Ob polčasu so še vodili za štiri (39:35), na začetku tretje četrtine pa je sledil petminutni strelski mrk, v katerem so Domžalčani dosegli kar 16 točk, Portorožani pa na drugi strani nobene. "Od začetka tekme smo verjeli, da lahko presenetimo Domžalčane. Povedli smo že skoraj za 15 točk, v drugem polčasu pa so nato prišle črne minute, ko se nismo znašli," je po tekmi dejal prvi strelec Portoroža Sašo Ožbolt, ki je končal pri 23 točkah in sedmih skokih. Domžalčani so v preostalih treh četrtinah veliko bolje zadevali z razdalje in spreobrnili rezultat. Ob koncu so se zaustavili pri kar 14 zadetih trojkah in 56-odstotni uspešnosti. "Upali smo, da Helios tokrat ne bo imel strelskega dne, a zgodilo se je ravno to. Mislim, da so proti nam zadevali največ v tej sezoni," je razloge za poraz našel 31-letni Oži. Ob odlični razpoloženosti pri metu so Domžalčani prevladovali tudi v skoku.

Subotič: Čestitke mojim fantom

Zapravljeno visoko vodstvo ob začetku tekme je obžaloval tudi trener Portoroža Konstantin Subotič. "V prvem polčasu smo igrali zares dobro in vodili že za 12 točk. Helios je z nizom košev na začetku drugega polčasa povedel," je dejal po tekmi Subotič, ki je vseeno ponosen na fante, da se kljub visokemu zaostanku niso predali: "Čeprav se je morda zdelo, da se ne bomo vrnili, smo znali strniti naše vrste. Večkrat smo se približali na pet točk zaostanka, a več kot to nam ni uspelo. Čestitke mojim fantom za res dobro tekmo in Domžalčanom za zasluženo zmago."

Ne spreglejte