Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
24. 5. 2012,
21.04

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miami Heat Indiana Pacers Dwyane Wade

Četrtek, 24. 5. 2012, 21.04

8 let, 2 meseca

Odklop Wada za napredovanje Miamija

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Miami Heat so visoko dobili šesto tekmo polfinala vzhodne konference in se s 4:2 uvrstili v finale. Indiana Pacers so padli s 105:93. Dwyane Wade je eksplodiral z 41 točkami.

Smo v seriji Miami Heat – Indiana Pacers kritizirali Dwyana Wada? Vse vzamemo nazaj. Na šesti tekmi je eksplodiral in za uvrstitev Miami Heatov v finale vzhodne konference prispeval 41 točk in imel še 10 skokov in tri asistence. LeBron James je dodal 28 točk, ob odsotnosti poškodovanega Chrisa Bosha in suspendiranega Udonisa Haslema sta nekaj več dala še Mario Chalmers in Mike Miller in tako so Indiano Pacers premagali s 105:93. V finalu se bodo pomerili z boljšim iz dvoboja med Boston Celtics in Philadelphio 76ers, kjer bo v noči na nedeljo odločala sedma tekma. Drugi finalni konferenčni par je San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder.

"To je bila težka, zelo izenačena serija in tako si jo velja zapomniti," je poudaril trener Miamija Erik Spoelstra in Pacers pohvalil za zelo dostojen odpor. V vrstah slednjih je na zadnji tekmi izstopal le David West s 24 točkami, medtem ko je dal Danny Granger, ki ga je težila poškodba gležnja, 15 točk. Trener Indiane Frank Vogel je ob koncu serije izpostavil, da se odsotnost Bosha Miamiju ni bistveno poznala: "Chris Bosh je izjemen košarkar, a če on ne igra, to pomeni več žog za LeBrona in Wada. Torej njegova odsotnost ni bila naša prednost. Mislim, da bi jih sicer lahko premagali, če bi igrali svojo najboljšo košarko, a je nismo."

Miami je zaostajal 1:2 v zmagah, nato je na četrti tekmi eksplodiral James, pa tudi na peti, ko se je v drugem polčasu prebudil še Wade. Za tretjo zaporedno zmago in finale pa se je dokazal Wade in si zaslužil veliko pohvalo LeBrona Jamesa: "Od začetka do konca je bil spektakularen. Prišel je v ritem in ga obdržal skozi celotno tekmo." Le pet Dwyanovih točk iz prvega polčasa tretje tekme je pozabljenih. "Včasih imaš pač slabo tekmo. Se zgodi. Še naprej sem igral košarko, kot jo znam. Vrnil sem se k osnovam, dobro sem se počutil, soigralci so me našli odprtega in tako je igra tekla skozi celotno tekmo," je povzel Dwyane Wade.

Ne spreglejte