Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zoran Dragić

Nedelja, 1. 5. 2011, 22.07

8 let

Novomeščanom je uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji Krke so v finalu zaključnega turnirja pokala eurochallenge v Oostendeju v Belgiji premagali rusko Lokomotivo iz Krasnodarja s 83:77 (18:20, 43:41, 61:65).

Košarkarji Krke so zmagovalci pokala eurochallenge, tretjerazrednega evropskega klubskega tekmovanja, ki ga organizira evropski del Mednarodne košarkarske zveze. V finalu zaključnega turnirja v Oostendeju v Belgiji so premagali rusko Lokomotivo iz Krasnodarja.

Za Krko je to največji uspeh v zgodovini kluba, ki kot profesionalna košarkarska sredina v Sloveniji obstaja manj kot dvajset let, hkrati pa že drugi nastop v finalih evropskih tekmovanjih. Novomeščani so v sezoni 2002/03 igrali v finalu pokala Uleb in izgubili proti španski Pamesi.

Tekmovanje eurochallenge je v evropski košarki uvrščen za elitno evroligo, v kateri nastopa 24 najboljših klubov, ter za evropskim pokalom, v katerem nastopa 32 ekip. V pokalu eurochallenge ne nastopajo moštva iz najmočnejših evropskih lig - španske, italijanske, grške, srbske - a to ne zmanjšuje uspeha Dolenjcev, ki so v finalu premagali drugouvrščeno ekipo ruskega prvenstva.

Zmagoslavje je še toliko slajše, saj je Krka v zadnjih štirih minutah tekme naredila velik preobrat in od zaostanka osmih točk prišla do zaslužene zmage. Na začetku 37. minute je semafor kazal rezultat 75:67 za Lokomotivo, minuto kasneje je bilo že 75:74, dve minuti pred koncem pa 76:75 za Krko. Niz 16:0 so dokončali Zoran Dragić, Dušan Djordjević s trojko in Bojan Krivec z dvema prostima metoma.

Najboljši strelci pri Krki so bili Chris Booker z dvajsetimi točkami, Smiljan Pavič s 13 ter Goran Ikonić in Zoran Dragić, ki sta jih dosegla po dvanajst. Ikonić je bil hkrati izbran za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja.

V tekmi za tretje mesto je domači Oostende po podaljšku premagal ruski Spartak, za katerega je občasni slovenski reprezentant Miha Zupan dosegel 10 točk.

Ne spreglejte