SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nosilci Rogaške se morajo zbuditi

2

termometer

 | Foto:
Košarkarji Rogaške bodo v Šentjurju reševali finalno serijo, da bi se ta podaljšala do nedelje, a za to bo potrebna boljša igra njihovih glavnih igralcev, ki so bili nevidni na tretji tekmi.

Napad Rogaške je že vso sezono najboljši v ligi, vendar so se stvari v končnici nekoliko spremenile, ker je ritem težji in obrambe bolj osredotočene.

Slatinčani so bili v tej sezoni znani po tem, da so radi igrali tekme z velikim številom košev, vendar je Tajfunu na tretji tekmi uspelo domačine zamrznili pri le 57 doseženih točkah, v treh četrtinah pa niso presegli niti meje 14 točk.

Ob majhnem številu košev so bili v ekipi Rogaške nevidni ravno njihovi nosilci igre z eno izjemo – Luko Dimcem. Prvi strelec Rogaške Sandi Čebular je svoje prve točke dosegel šele v tretji četrtini in tekmo končal s poraznim metom 13/4, Dražen Bubnić je imel ob svojem priimku zapisane le štiri točke, oba pa sta skupaj izgubila še osem žog. Le prej omenjeni Dimec je izstopal iz povprečja in tekmo končal pri 19 točkah. Na tretji tekmi finala je imel edini dvomestno število točk, vendar je imel znova težave z osebnimi napakami – svojo četrto je dobil že ob koncu tretje četrtine.

Eno glavnih orožij Rogaške je bil ravno met z razdalje. Na prvih dveh tekmah so košarkarji zadeli deset trojk, na zadnji le še šest. Tajfunu je uspel načrt z utrujanjem njihovih nosilcev, saj ni skrivnost, da za uspešne mete potrebuješ lahke noge in roke, kar pa je v finalu, kjer si tekme sledijo na dva dni, zelo težko. Padanje uspešnosti napada Rogaške se stopnjuje iz tekme v tekmo. Na prvih dveh tekmah so resda dosegli 81 točk, a so na drugi tekmi za to potrebovali dva podaljška oziroma 50 minut igre, na tretji pa so se ustavili pri številki 57.

V Šentjurju se bodo tako morali glavni akterji Rogaške znova zbuditi, da se serija ne bi končala po štirih tekmah ter da bi odločitev o naslovu prvaka prestavili na nedeljo in v domačo dvorano.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin