Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
20. 5. 2017,
18.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Gregor Hrovat Tadej Ferme Rogaška Union Olimpija

Sobota, 20. 5. 2017, 18.20

6 let, 7 mesecev

"Najboljši igralci so dementni"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Tadej Ferme | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Že prva tekma finala državnega prvenstva je bila šokantna, nič drugače pa ni bilo za košarkarje Rogaške v petek, ko je spet ena žoga odločala o zmagovalcu. Kapetan Tadej Ferme obljublja, da bodo grizli toliko časa, dokler bodo lahko stali na nogah, njegov kolega pri Unionu Olimpiji Gregor Hrovat pa bi rad serijo končal v nedeljo v Rogaški Slatini.

Dve žogi sta odločili uvodna napeta finalna obračuna med Unionom Olimpijo in Rogaško, obakrat so imeli razlog za veselje Ljubljančani. Na prvi tekmi so v zadnjem delu tekme lovili tekmeca in slavili rešitelja Nikolo Jankovića, ki je najprej izsili podaljšek, nato pa moštvo popeljal do zmage. Na drugi tekmi je z neverjetno trojko Brandon Jefferson znova šokiral košarkarje Rogaške.

Ti se po dveh težkih porazih ne predajajo. Že jutri ob 18. uri lahko serijo, ki se igra na tri zmage, podaljšajo vsaj do torka.

"Spet smo imeli ogromno smole. Dogovorili smo se, da bo Davis naredil prekršek nad Jeffersonom. Jefferson je želel izsiliti prekršek, a ga ni bilo, nato pa je zadel trojko. Spet je odločil en met. Videli smo dobro tekmo, spet pa smo bili mi tisti, ki nismo imeli sreče. Ne bomo odstopali niti v nedeljo. Dokler ni konec, ni konec. Dokler ne bomo mogli več stati, se bomo borili," je odločen kapetan Rogaške Tadej Ferme.

"Do naslova v nedeljo"

Kapetan Olimpije Gregor Hrovat bi se rad naslova prvakov veselil že jutri. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Olimpije Gregor Hrovat bi se rad naslova prvakov veselil že jutri. Foto: Vid Ponikvar O tem, kako težko je pozabiti dva tako težka poraza, je dodal: "Ni časa za jokanje in razmišljanje. Že zdaj moramo razmišljati o nedelji. Charles Barkley (nekdanji košarkar lige NBA, op. a.) je rekel, da so najboljši igralci dementni. Tudi mi moramo biti."

Če si v Rogaški Slatini želijo v torek spet priti v Tivoli, pa imajo zeleno-beli drugačne načrte. Serijo želijo končati že jutri na gostovanju in po letu 2009 spet osvojiti naslov državnih prvakov. "Čeprav smo v petek po sreči zmagali, smo si to zaslužili. Kot ekipa igramo dobro vso sezono. Očitno je, da nam v končnici pade zbranost in zapravljamo prednost. To se nam dogaja že vso sezono. Verjetno sta utrujenost in nervoza vplivali na to, a smo v pomembnem trenutku stopili skupaj. Naslov bomo skušali osvojiti v nedeljo," so besede kapetana zmajev Gregorja Hrovata.

Ne spreglejte