Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 5. 2011,
12.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boštjan Nachbar Matej Avanzo Božidar Maljković

Torek, 17. 5. 2011, 12.31

8 let

Nachbar se je ustrašil glede reprezentance

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski košarkar Boštjan Nachbar se še naprej ukvarja s poškodbo gležnja, ki traja že dober mesec in pol. Klubski zdravnik ga je hotel poslati na operacijo, a je v Sloveniji poiskal še drugo mnenje.

Vse od konca marca ima slovenski košarkar Boštjan Nachbar, ki si služi kruh pri Efes Pilsnu, težave z gležnjem. Prva magnetna resonanca, ki je bila opravljena nemudoma po poškodbi, je pokazala, da je strgan le ligament, vendar težave niso izpuhtele. Po mesecu dni je bila bolečina še vedno prisotna, drugi pregled pa je pokazal, da je bila udarjena tudi kost v gležnju, kar pomeni dodaten čas za rehabilitacijo. "Gleženj je zatekal že pri manjših obremenitvah. Zaigral sem le eno tekmo po poškodbi, vendar so se težave ponovile. Enostavno še nisem pripravljen. To obdobje, ko moraš počivati, je zelo tečno. Pri takšnih poškodbah si lahko odsoten tudi od dva do tri mesece. Poškodba sicer ne pušča posledic na dolgi rok, vendar se mora sanirati," o nič kaj prijetni izkušnji pravi Nachbar.

Pritisk s strani delodajalca pa je razumljivo velik, saj bi radi v pivovarskem moštvu videli slovenskega košarkarja na parketu v akciji. Konec koncev se turško prvenstvo preveša v zaključno fazo, poleg tega pa bo Efes Pilsen v polfinalu, ki se začne konec tedna, igral z aktualnim prvakom Fenerbahčejem. "Če bi vprašal ljudi v klubu, bi rekli, da bi lahko igral že prejšnji teden. Ne varčujejo z igralci. Po svojih kanalih - s pomočjo reprezentance – sem prišel v stik z zdravniki in dobil sliko, kaj se z gležnjem dogaja ter si s tem priboril več počitka. Hvaležen sem Mateju Avanzu in Božidarju Maljkoviću, ki sta mi bila v veliko pomoč. Upam, da bom za polfinale turškega prvenstva pripravljen, vendar še nisem povsem prepričan," je povedal "Boki".

Slovenski krilni košarkar ne preživlja v zadnjem mesecu in pol najlepših košarkarskih trenutkov. Klubski zdravnik mu je celo dejal, da bo moral na operacijo gležnja, s čimer bi bil pod velikim vprašajem nastop na evropskem prvenstvu v Litvi, a je Nachbar le dobil veliko tolažbo s slovenske strani. "Malce sem si oddahnil. Na začetku sem dobil nič kaj prijetno informacijo od klubskega zdravnika glede operacije. Takoj sem obvestil Košarkarsko zvezo Slovenije, da morda poleti ne bom dosegljiv za reprezentanco. Skupaj smo šli v bolj obširno akcijo ter vključili še druge zdravnike. Na koncu se je izkazalo, da bo potreben le dodaten počitek," je še za Sportal dejal Nachbar.

Ne spreglejte