Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 9. 2013,
17.32

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dušan Ivković Igor Kokoškov Saša Obradović Aleksandar Đorđević

Četrtek, 26. 9. 2013, 17.32

4 leta, 7 mesecev

Med srbskimi "kandidati" tudi Maljković

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odstop donedavnega selektorja srbske košarkarske reprezentance Dušana Ivkovića je sprožil medijski plaz ugibanj o njegovem nasledniku. Najvišje kotirata Saša Đorđević in njegov soimenjak Obradović.

Srbi so si v močno oslabljeni zasedbi na evropskem prvenstvu na Jesenicah in v Ljubljani zagotovili preboj na svetovno prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Španija, a ob vrnitvi v domovino ostali brez selektorja.

Legendarni Dušan Ivković pravi, da je čas za mlajši trenerski rod, in verjetno zadnjič odlaga selektorsko taktirko. Čeprav njegov naslednik po vsej verjetnosti še lep čas ne bo znan, pa srbski mediji kar tekmujejo v "ponujanju" raznoraznih kandidatov. Tisti, ki se sklicujejo na dobre vire, trdijo, da sta najresnejša kandidata za skok na čelo srbske reprezentančne stroke trener berlinske Albe Saša Obradović in kot legenda srbske košarke Aleksandar Đorđević, ki je nazadnje vodil Benetton iz Trevisa.

Nekdanja reprezentančna soigralca pa nista osamljena "kandidata". Srbski mediji so predstavili širši nabor trenerjev, za katere ocenjujejo, da bi lahko prevzeli reprezentančno krmilo. Med njimi ni Svetislava Pešića in Željka Obradovića, za katera velja, da se ne nameravata vrniti v srbsko izbrano vrsto, zato pa ob selektorju Gruzije Igorju Kokoškovu in trenerju Krke Aleksandru Džikiću zelo visoko kotira donedavni slovenski selektor Božidar Maljković. Nekdaj izjemno uspešni klubski trener se je s pomočjo slovenske reprezentance vrnil v vidne trenerske kroge, obenem pa ni izključeno njegovo nadaljnje sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije. Pri slednji poudarjajo, da imajo dovolj časa za analizo, pogovor s kandidati ter končno trezno odločitev.

O času, ki ga potrebuje za modro odločitev, pa je javno spregovoril tudi podpredsednik srbske zveze Dejan Bodiroga in tako poskušal zaustaviti medijske pritiske. "Prvenstvo, na katerem smo izpolnili cilj, se je komaj dobro končalo. Zdaj moramo strniti vtise, opraviti analizo ter v miru razmisliti o novem selektorju," poudarja Bodiroga.

Ne spreglejte