Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 7. 2011,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Erazem Lorbek

Ponedeljek, 25. 7. 2011, 10.34

8 let

Lorbek: Dejan Zavec? V čast mi je

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najboljši slovenski košarkar na tekmi proti Makedoniji, Erazem Lorbek, je bil po tekmi zadovoljen z ozračjem v reprezentanci, ob tem pa ni pozabil pohvaliti niti Dejana Zavca.

Erazem Lorbek je proti Makedoniji le dokazal, za kako pomembnega košarkarje v reprezentanci gre. V odločilnih trenutkih tekme je prevzemal breme in bil nasploh najboljši strelec pri Sloveniji. Tudi sam poudarja, da ima podobno kot celotna reprezentanca še precej prostora za napredek, obenem pa je pohvalil treninge pod vodstvom Božidarja Maljkovića. "Treniramo v redu, nekaj časa je še do Eurobasketa, a treba se je čim prej pripraviti. Naredili pa smo že korak naprej, " je sprva dejal Ljubljančan.

Ozračje je super

Ob kot kaže zdaj že vse bolj pozabljenimi dogodkom okrog Erazma pred zborom, je bil košarkar v Kidričevem lepo sprejet, podobno ozračje pa je tudi v ekipi.

"Ozračje je super. Poznamo se je že dalj časa, kar se vidi tudi na igrišču. Lepo si podajamo in ni nobenih težav. Občinstvo je za našo reprezentanco vedno velik faktor. Vedno nam pomaga. Na vseh teh prvenstvih na koncu velikokrat zmagamo tekme zaradi nje. Tudi na tekmi proti Makedoniji je bila v veliko pomoč ," je sporočil 27-letni košarkar, ki ga je Maljković proti Makedoniji bolj uporabljal na položaju centra.

KZS in agent blizu dogovora

Lorbek je bil na koncu z 20 točkami izbran za najboljšega igralca tekme, priznanje pa mu je podelil boksarski šampion Dejan Zavec: "Dejan je ena izmed legend slovenskega športa in v čast mi je, da sem od njega prejel nagrado," je še povedal član Barcelone.

Še vedno pa ni rešen zaplet glede zavarovanja. Rešitev med predstavniki KZS in njegovim agentom, Stefanom Lupattellijem, naj bi bila kmalu formalizirana: "V tem tednu se bodo dobili in rešili zadevo," je še dejal Lorbek, ki je podobno kot soigralci dobil dva dneva premora, priprave pa se bodo nadaljevale v sredo v Rogaški Slatini. Potem pa sledi turnir v Litvi.

Ne spreglejte