Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2019,
6.15

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Liga NBA končnica Denver Nuggets San Antonio Spurs Detroit Pistons Milwaukee Bucks Brooklyn Nets Philadelphia 76ers

Nedelja, 21. 4. 2019, 6.15

5 let

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, 20. april

Milwaukee in Houston pred vrati polfinala, Denver do izenačenja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Nikola Jokić, Denver Nuggets | Nikola Jokić je bil prvi strelec Denverja. | Foto Reuters

Nikola Jokić je bil prvi strelec Denverja.

Foto: Reuters

V košarkarski ligi NBA so košarkarji Denver Nuggets zmagali na gostovanju pri Spurs v San Antoniu in tako izid v četrtfinalni seriji zahodne konference poravnali na 2:2 v zmagah. Philadelphia je dosegla pomembno zmago nad Brooklynom in prešla v vodstvo s 3:1, še bližje konferenčnemu polfinalu so košarkarji Milwaukeeja, ki so proti Detroitu slavili še tretjič zapored in imajo tako tri zaključne žogice za napredovanje.

Denver, druga najboljša ekipa rednega dela zahodne konference, je na gostovanju pri San Antoniu vknjižil pomembno zmago za izenačenje v zmagah na 2:2. Tekmo so sicer bolje odprli domači košarkarji, ki so prvo četrtino dobili z 12 točkami razlike (34:22), a so se gostje hitro pobrali, do polčasa izenačili, do konca tretjega dela pa so si priigrali že kar zajetno prednost (79:91). Tudi v zadnjem delu se košarkarji San Antonia niso pobrali, Denver je na koncu slavil s 117:103. Spurs so imeli veliko težav z metom z razdalje, v 17 poskusih so zadeli le pet trojk.

Prvi igralec srečanja je bil Nikola Jokić, ki je dosegel 29 točk (met iz igre 10/22), 12 skokov in osem podaj. Jamal Murray se je ustavil pri 24 točkah. Pri domačih je bil s 24 točkami najučinkovitejši LaMarcus Aldridge, ki mu je en skok zmanjkal do dvojnega dvojčka. DeMar Rozan je dosegel 19 točk, svoj dosežek pa bi lahko še izboljšal, a je bil pet minut pred koncem, ko je ugovarjal sodniku, zaradi dveh tehničnih napak izključen.

Vrhunci tekme v San Antoniu:

Denver je do te tekme na gostovanjih proti San Antoniu izgubil kar 13-krat zapored. Ekipi se bosta znova srečali v noči na sredo, serija pa se seli v Denver.

Razpoloženi Griffin ni bil dovolj

Milwaukeeju gre v tej sezoni (za zdaj) vse kot po maslu. Bucks so dobili tudi tretjo tekmo v četrtfinalni seriji in si bodo v Detroitu v noči na torek po srednjeevropskem času že lahko priborili vstopnico za konferenčni polfinale. Za Detroit je prvič v končnici zaigral Blake Griffin, ki je prvi dve tekmi izpustil zaradi težav s kolenom. Takoj ob vrnitvi je bil s 27 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami prvi igralec svojega moštva, a to ni bilo dovolj za zmago nad razpoloženimi Bucks, pri katerih je bil z 20 točkami najučinkovitejši Khris Middleton.

Vrhunci tekme med Detroitom in Milwaukeejem: 

Giannis Antetokounmpo, sicer prvi košarkar četrtfinalne serije med Milwaukeejem in Detroitom, je v 29 minutah v statistiko vpisal dvojni dvojček (14 točk, 10 podaj). Gostje so tekmo praktično dobili že po treh četrtinah, ko so vodili z 22 točkami naskoka (100:78), do konca tekme pa je Detroitu uspelo zaostanek le nekoliko omiliti.

Philadelphia do tretje zmage

Tretjo zmage v četrtfinalni seriji je dosegla tudi Philadelphia, ki je po napeti končnici še drugič v gosteh ugnala Brooklyn Nets. Domači košarkarji so prvo četrtino dobili s 33:24, v vodstvu pa so bili tako ob polčasu kot ob koncu tretjega dela, ko so vodili za šest (91:85), nato pa je Philadelphia povsem ujela priključek. Slabo minuto in pol pred koncem so gostitelji po trojki D'Angela Russlla znova povedli (106:104), a je na drugi strani 50 sekund pred koncem s trojko odgovoril J. J. Redick.

25 sekund do izteka igralnega časa so Nets po košu Joeja Harrisa še zadnjič na tekmi povedli (108:107), tekma pa je bila po zadeti trojki Mika Scotta in izkoriščenem prostem metu Tobiasa Harrisa odločena. 76-ers so zmagali s 112:108 in bodo imeli v noči na sredo pred svojimi navijači prvo zaključno žogo za preboj v polfinale. Joel Embiid je bil z 31 točkami in 16 skoki najučinkovitejši igralec Philadelphie, Harris je dodal 24 točk. Pri domačih je 25 točk dosegel Caris LeVert.

Joel Embiid je dosegel 31 točk. | Foto: Reuters Joel Embiid je dosegel 31 točk. Foto: Reuters

Do zaključne žoge še Houston

Enako kot Milwaukee je s 3:0 v zmagah povedel tudi Houston, ki je v gosteh s 104:101 ugnal Utah. Izjemno izenačen obračun je bil odločen šele v zadnjih minutah. Slabih pet minut pred koncem je Houston vodil z 91:90, ekipi pa nato več kot dve minuti nista našli poti do koša. Dve minuti in pol pred koncem je vodstvo Raket s trojko povišal Eric Gordon, Houston pa vodstva do konca tekme ni več izpustil iz rok. Zmago gostov je šest sekund pred koncem z zadetima prostima metoma potrdil P. J. Tucker.

James Harden ni imel strelskega dne. Iz igre je zadel le tri mete iz 20 poskusov. Kljub temu je dosegel dvojni dvojček (22 točk; prosti meti 14/16, 10 podaj), veteran Chris Paul je pristavil 18 točk. Pri Utahu je bil najbolj razpoložen Donovan Mitchell s 34 točkami.

Martin Krampelj
Sportal Američane je poučeval o Dončiću, zdaj želi biti njegov tekmec

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, 20. april:

Konferenčni četrtfinale, izidi v zmagah:

Zahodna konferenca:

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 2:1
Houston Rockets – Utah Jazz 3:0
Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 2:1
Denver Nuggets – San Antonio Spurs 2:2

Vzhodna konferenca:

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons 3:0
Boston Celtics – Indiana Pacers 3:0
Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 3:1
Toronto Raptors – Orlando Magic 2:1

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1 

Preberite še:

Boston Celtics, Indiana Pacers, NBA
Sportal Boston do zaključne žoge, Oklahoma prvič uspešna #video
Stephen Curry
Sportal "Dončićev predhodnik" odgovoril provokatorjem, prvaki lige NBA hitro preboleli šok #video
Jaka Blažič
Sportal Blažič in Barcelona do pomembne zmage v Istanbulu, Real že na +2
Ne spreglejte