Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2023,
6.20

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Memphis Grizzlies New Orleans Pelicans Liga NBA

Sreda, 20. 12. 2023, 6.20

4 mesece, 1 teden

Liga NBA, 19. december

Golden State po podaljšku ugnal Boston, Lillard do novega mejnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Damian Lillard | Damian Lillard je dosegel pomemben mejnik v karieri. | Foto Guliverimage

Damian Lillard je dosegel pomemben mejnik v karieri.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Bostona, vodilne ekipe lige NBA in vzhoda, so ponoči po podaljšku izgubili gostovanje v San Franciscu z Golden State Warriors s 132:126 in doživeli šesti poraz na 26. tekmi v sezoni. Milwaukee Bucks so gostili San Antonio Spurs in jih pričakovano premagali (132:119). Pomemben mejnik v karieri je dosegel Damian Lillard, potem ko je na tekmi presegel mejo 20 tisoč točk.

Luka Dončić All Star 2023 LeBron James
Sportal Začenja se glasovanje za tekmo zvezd v NBA
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić zadeval kot nor, a ... #video

Lillard po tekmi ni skrival navdušenja, ko je dosegel nov mejnik. Na tekmi je dosegel izjemnih 40 točk in s tem tudi presegel mejo 20 tisoč točk v karieri. S trojnim dvojčkom je bil zelo uspešen tudi Giannis Antetokounmpo, medtem ko Spursi na tekmi niso mogli računati na poškodovanega Victorja Wembanyamo.

"Lahko rečem, da ne želim zmanjševati pomena tega mejnika. Vem, da je to velika stvar. To je odličen dosežek, to je redkost." je dejal Lillard, ki je postal 51. košarkar v zgodovini in osmi še aktivni košarkar, ki je dosegel toliko točk.

Giannis Antetokounmpo je na tekmi dosegel trojni dvojček. | Foto: Guliverimage Giannis Antetokounmpo je na tekmi dosegel trojni dvojček. Foto: Guliverimage

Antetokounmpo je na tekmi dosegel kar 16 asistenc, 14 skokov in 11 točk. To je bil zanj 37. trojni dvojček v karieri in drugi v tej sezoni. Svoj prvi trojni dvojček je dosegel na začetku decembra proti Atlanta Hawks. Bobby Portis je dodal 23 točk in 10 skokov, Khris Middleton je dosegel 17 točk, Brook Lopez pa je prispeval 14 točk in 6 blokad za Buckse.

Že štirinajsta domača zaporedna zmaga

Milwaukee je tako dosegel že peto zaporedno zmago, kar je najdaljši niz v tej sezoni. Sicer je to njihova že 14. zaporedna zmaga v dvorani Fiserv Forum, kar je njihov najdaljši niz domačih zmag od aprila 1990 do januarja 1991, ko so nanizali 20 zaporednih zmag.

Keldon Johnson je bil pri San Antoniu najbolj razpoložen, potem ko je dosegel 28 točk in 12 skokov, Zach Collins je dodal 22, Devin Vassell pa 17 točk. Statistika San Antonia je zelo slaba, saj so izgubili 20 od zadnjih 21 tekem.

Stephen Curry je dosegel 33 točk. | Foto: Reuters Stephen Curry je dosegel 33 točk. Foto: Reuters Blestel je Stephen Curry

Golden State Warriors so na domačem parketu po podaljšku premagali Boston Celtics, prvo ekipo vzhodne konference. Tekma se je končala z izidom 132:116.

S 33 točkami se je pri zmagovalcih izkazal Stephen Curry, 24 jih je dodal Klay Thompson. Za Boston je 30 košev dosegel Derrick White, dva manj pa Jaylen Brown.

V zadnjem delu je Boston vodil z več kot deset točkami naskoka, a se je prednost topila in prav Curry je zadel za 121:121 ob koncu rednega dela ter izsilil dodatnih pet minut. Curry je v podaljšku dosegel tudi zadnjih sedem točk in odločil zmagovalca ter postal prvi igralec derbija.

Ja Morant | Foto: Guliverimage Ja Morant Foto: Guliverimage

Po dolgi kazni se je na igrišča uspešno vrnil Ja Morant

Zmagoslavno se je po 25 tekmah kazni na igrišče vrnil Ja Morant. Ta je k zmagi Memphis Grizzlies nad New Orleans Pelicans s 115:113 prispeval 34 točk in tudi zadnji odločilni točki ob pisku sirene. Slavje je bilo dvojno, saj se Morant ni le uspešno vrnil pod koše, ampak je Memphisu uspel tudi velik preobrat na tekmi, potem ko je New Orleans vodil že s 24 točkami naskoka.

Moranta je doletel dolg suspenz, ker se je na posnetku na Instagramu poigraval s pištolo. "Osem mesecev nisem igral, a sem garal. Imel sem tudi veliko časa, da premišljujem in se kaj naučim o sebi. Ampak košarka ostaja moje življenje, je moja ljubezen in najboljša terapija zame. Enostavno vesel sem, da sem nazaj," je po tekmi povedal košarkar.

Liga NBA, 19. december

Lestvica

Preberite še:

Boston Celtics
Sportal Vodilni se ne ustavljajo, konec velikega niza Curryja
Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Dva nova rekorda Dončića in trojni dvojček že v tretji četrtini
Ne spreglejte