Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2024,
6.41

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Philadelphia 76ers Denver Nuggets Joel Embiid Nikola Jokić Liga NBA

Sreda, 17. 1. 2024, 6.41

3 mesece, 1 teden

Liga NBA, 16. januar

Velika vrnitev Phoenixa, Embiidu spopad z Jokićem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Joel Embiid Nikola Jokić | Joel Embiid se je veselil zmage nad Nikolo Jokićem. | Foto Guliverimage

Joel Embiid se je veselil zmage nad Nikolo Jokićem.

Foto: Guliverimage

V košarkarski ligi NBA so v noči na sredo odigrali tri tekme. Košarkarji Philadelphie so na krilih 41 točk Joela Embiida premagali Denver Nuggets z Nikolo Jokićem. Phoenix je proti Sacramentu zaostajal že 22 točk in nato po veliki vrnitvi slavil s 119:117. Los Angeles Clippers so bili boljši od Oklahome City Thunder (128:117).

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dallas z opravljenim popravnim izpitom razveselil tudi Dončića

V Filadelfiji se je ponoči odvil obračun dveh velikih košarkarskih zvezdnikov, zadnjih dveh MVP rednega dela, ki sta med glavnimi kandidati za naziv najkoristnejšega igralca tudi letos – Joela Embiida in Nikole Jokića. Devetindvajsetletni Kamerunec s francoskim in ameriškim državljanstvom se je v ponedeljek zmagovito vrnil po poškodbi kolena, zaradi katere je izpustil tri tekme. Houstonu je nasul 41 točk in se še utrdil v vodstvu na lestvici najboljših strelcev sezone. Tam kraljuje s povprečjem 35,1 točke na tekmo, na drugem mestu v tej razvrstitvi je slovenski as Luka Dončić s 33,6 točke.

Tudi tokrat je bil Embiid strelsko izjemno razpoložen ob zmagi svoje ekipe v razprodani dvorani Wells Fargo Center, kjer se je zbralo 19.775 gledalcev. Proti Denverju (126:121) je dosegel 41 točk, sedem skokov in deset asistenc. Na drugi strani je blestel tudi Jokić, ki je 25 točkam dodal 19 skokov. Med košarkarjema vlada izjemno medsebojno spoštovanje, o čemer priča tudi gesta po koncu tekme, ko je Embiid ob pozdravu s Srbom, Jokiću dejal, da je najboljši igralec v ligi.

"Smešno je, ker se na družbenih omrežjih odvija prava drama med navijači Philadelphie in Denverja. Smešno je zato, ker nama je z Nikolo obema vseeno. Oba si le želiva igrati košarko in zmagovati na tekmah. A Nikola si zasluži vse pohvale, dokler ga ne zaustaviš, je zagotovo najboljši košarkar v ligi. Ima naziv MVP finala lige NBA, tega mu ne moreš vzeti. A ob tem hkrati tudi verjamem vase," je po tekmi dejal Embiid. "Nisem igral proti Joelu ampak proti Philadelphii. Bila je dobra tekma," je povedal Jokić.

Phoenix od –22 do zmage

Košarkarji Phoenixa so proti Sacramentu zaostajali že 22 točk, a so nato v zaključku po delnem izidu 32:8 osvojili veliko zmago. Srečanje je v napeti končnici dve sekundi pred koncem z dvema zadetima prostima metoma odločil Kevin Durant (27 točk), na drugi strani je nato Malik Monk zgrešil trojko za zmago. Prvi strelec Phoenixa je bil Grayson Allen z 29 točkami, De'Aron Fox jih je za kralje dosegel 33 (6/10 za 3).

Los Angeles Clippers so v obračunu ekip z vrha zahodne konference s 128:117 premagali Oklahomo City Thunder, ki je izgubila še drugič zapored. Paul George je ob zmagi svoje ekipe blestel z 38 točkami in sedmimi skoki.

Luka Dončić (33,6 točke, 8,1 skoka in 9,1 asistence) se v zadnjem času spopada s poškodbo gležnja. Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v četrtek zjutraj po srednjeevropskem času (2:30), ko se bodo ustavili v Los Angelesu pri Lakersih LeBrona Jamesa. Ni še jasno, ali bo Ljubljančan v mestu angelov lahko zaigral ali bo izpustil že tri zaporedne tekme, skupaj pa sedem v tej sezoni. Trenerja Teksašanov Jasona Kidda skrbi tudi stanje Danteja Exuma in Derricka Jonesa.

Komisar lige Adam Silver je sicer danes oznanil, da bo tekma zvezd leta 2026 v Inglewoodu, kjer Clippersi dobivajo novo dvorano in bodo v njej začeli igrati prihodnjo sezono.

Liga NBA, 16. januar

Lestvica

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću zaigralo srce
Damian Lillard
Sportal Noro, kakšen zaključek dvoboja v Milwaukeeju! #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić tokrat brez razloga za nasmeh
Denver Nuggets Nikola Jokić
Sportal Jokić ima najraje Pelikane, znova rdeča luč za Dončića
Ne spreglejte