Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
7.27

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Damian Lillard Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo Denver Nuggets Nikola Jokić Los Angeles Clippers Minnesota Timberwolves Liga NBA

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 7.27

3 mesece, 1 teden

Liga NBA, 14. januar

Noro, kakšen zaključek dvoboja v Milwaukeeju! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Damian Lillard | Damian Lillard je odločil zmagovalca na razburljivi tekmi v Milwaukeeju s spektakularno trojko ob zvoku sirene. | Foto Reuters

Damian Lillard je odločil zmagovalca na razburljivi tekmi v Milwaukeeju s spektakularno trojko ob zvoku sirene.

Foto: Reuters

Košarkarji Milwaukee Bucks v severnoameriški ligi NBA še naprej tesno dihajo za ovratnik vodilni ekipi vzhoda in lige Boston Celtics. Bucksi so s trojko Damiana Lillarda ob pisku sirene po podaljšku premagali Sacramento Kings s 143:142. Pri gostih se je Domantas Sabonis vpisal v zgodovino lige NBA. Najboljša ekipa zahoda Minnesota Timberwolves je s 109:105 premagala Los Angeles Clippers, prvaki Denver Nuggets so prekinili zmagoviti niz LA Clippers.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić tokrat brez razloga za nasmeh

Gosti so v Milwaukeeju še dobrih 11 sekund pred koncem podaljška vodili za šest točk, ko so se gostitelji s trojko Brooka Lopeza približali, Sacramentov De'Aaron Fox je zgrešil enega od dveh prostih metov, Lillard pa je s spektakularno trojko zapečatil končni izid.

Kako je Damian Lillard ob pisku sirene priigral zmago Milwaukeeju:

"Svoj najboljši met sem zadel prav ob zadnjem košu na tekmi," se je po zmagi smejalo Lillardu. Ta je pred tem dosegel le devet od svojih 23 poskusov iz igre na poti do 29 točk.

"Ekipa se je kar naprej borila. Najboljša poteza večera je bila gotovo Brookova trojka, s katero nam je priigral priložnost. Ko sem videl odprt prostor, sem ga hotel dobro izkoristiti, to je prostor, v katerem živim," je o razburljivi končnici dodal Lillard. To je bila njegova jubilejna 2500. trojka v ligi NBA.

Lillard v ligi NBA slovi kot igralec, ki o zmagovalcu pogosto odloča z uspešnim metom ob zvoku sirene:

Prvi zvezdnik, Grk Giannis Antetokounmpo, je za Buckse dodal trojni dvojček in zbral 27 točk ter po deset skokov in podaj.

Litovec Domantas Sabonis je za kralje dosegel trojni dvojček z 21 točkami, 15 podajami in 13 skoki, Fox pa je dosegel rekordnih 32 točk za Sacramento, katerega trener Mike Brown je bil zaradi kreganja s sodnikom izključen v začetku zadnje četrtine. Sabonis je pisal zgodovino in postal prvi košarkar v ligi NBA, ki je prispeval vsaj 20 točk, 15 asistenc in 10 skokov ob vsaj 90-odstotnem metu iz igre.

Minnesota ustavila LA Clippers

Anthony Edwards se je proti LA Clippers izkazal s 33 točkami. | Foto: Reuters Anthony Edwards se je proti LA Clippers izkazal s 33 točkami. Foto: Reuters V Denverju je bil Nikola Jokić eden od trojice košarkarjev Nuggetsov s 25 točkami, prvaki, ki jim še vedno ne more pomagati poškodovani slovenski reprezentant Vlatko Čančar, so s 117:109 premagali Indiana Pacers ter se povzpeli na tretje mesto zahoda. Jokić je k zmagi dodal 12 skokov in devet podaj, Michael Porter ml. in Jamal Murray vsak po 25 točk, Aaron Gordon pa 20 točk in deset skokov.

Najboljša ekipa zahodne konference Minnesota Timberwolves ima z današnjo zmago s 109:105 nad Los Angeles Clippers na vrhu lestvice pol tekme prednosti pred Oklahomo. Anthony Edwards je bil prvi strelec volkov s 33 točkami, Rudy Gobert je dodal 15 točk in 18 skokov. Kawhi Leonard je v Minneapolisu za goste dosegel 26 točk.

Na Floridi je Bam Adebayo zbral 24 točk, deset skokov in sedem podaj ter Miami Heat popeljal do zmage s 104:87 nad Charlotte Hornets. Vročica, ki je igrala brez poškodovanih zvezdnikov Jimmyja Butlerja in Kevina Lova, je že v drugi četrtini vodila za 24 točk, edina slaba stvar večera zanjo je bila poškodba novinca Jaimeja Jaqueza ml.

Dallas Mavericks Luke Dončića naslednja tekma čaka v ponedeljek ob 20.30 po srednjeevropskem času, ko se bodo v Teksasu še enkrat pomerili z New Orleans Pelicans, ki so jim v nedeljo priznali poraz s 108:118. Ljubljančan ima v zadnjih dneh nekaj težav s poškodbo, zato še ni jasno, ali bo v ponedeljek lahko zaigral.

Liga NBA, 14. januar

Lestvica

Preberite še:

Denver Nuggets Nikola Jokić
Sportal Jokić ima najraje Pelikane, znova rdeča luč za Dončića
Kyrie Irving
Sportal Nora predstava Irvinga, Dallas brez Dončića do zmage
Luka Dončić
Sportal Nič novega, Luka Dončić ostaja št. 1 med branilci!
Ne spreglejte