Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
10.55

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

Natisni članek

Vinicius Junior španski superpokal Barcelona Real Madrid Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 10.55

3 mesece, 1 teden

Posebna čestitka Luke Dončića

Luki Dončiću zaigralo srce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37
Luka Dončić | Luka Dončić je bil navdušen nad rezultatom finala španskega nogometnega superpokala v Savdski Arabiji. | Foto Reuters

Luka Dončić je bil navdušen nad rezultatom finala španskega nogometnega superpokala v Savdski Arabiji.

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski velemojster Luka Dončić trenutno ne more biti pretirano zadovoljen v Dallasu. Zaradi bolečin v gležnju je izpustil zadnji dve tekmi Dallas Mavericks, obstaja pa velika možnost, da bo manjkal tudi na današnji, ko bo Dallas v zelo atraktivnem terminu za evropske ljubitelje košarke, saj se bo začel ob 20.30, gostil New Orleans. Ljubljančanu je v teh dneh vsaj malce polepšal razpoloženje razplet španskega nogometnega superpokala, v katerem je njegov Real nadigral Barcelono (4:1). Na igrišču je blestel Brazilec Vinicius Jr., ki mu je Dončić namenil prisrčno čestitko.

Vinicius Junior, Real Madrid
Sportal Realu visoka zmaga na el clasicu v Savdski Arabiji, Vinicius Junior trikrat v polno

"Enkrat Madridista (navijač madridskega Reala, op. p.), vedno Madridista," radi porečejo tisti, ki jim srce utripa za Real Madrid. Španski klubski velikan predstavlja nekaj največjega tako v nogometu kot tudi košarki. Luka Dončić se je v obdobju, ko je nosil dres madridskega kluba, družil tudi z največjimi nogometnimi superzvezdniki, tudi Cristianom Ronaldom.

Luka Dončić je z madridskim Realom, čeprav je zanj igral le kot najstnik, osvojil vse, kar se osvojiti da. | Foto: Guliverimage Luka Dončić je z madridskim Realom, čeprav je zanj igral le kot najstnik, osvojil vse, kar se osvojiti da. Foto: Guliverimage

Ko je zapustil Madrid in se odpravil na drugo stran velike luže, je ohranil stik z Realom. Njegove dvoboje, pa naj gre za košarko ali nogomet, spremlja redno. Ostal je velik navijač kraljevega kluba, v nedeljo, ko so beli baletniki v Savdski Arabiji v finalu španskega superpokala "pomendrali" največjega tekmeca Barcelono in dobili el clasico kar s 4:1, pa ni skrival sreče.

Ko je lani z Dallasom na prijateljski tekmi gostoval v Madridu, mu je predsednik Reala Florentino Perez izročil posebno darilo. | Foto: Guliverimage Ko je lani z Dallasom na prijateljski tekmi gostoval v Madridu, mu je predsednik Reala Florentino Perez izročil posebno darilo. Foto: Guliverimage

Damian Lillard
Sportal Noro, kakšen zaključek dvoboja v Milwaukeeju! #video

Trije zadetki proti Barceloni v 40 minutah!

Iz Dallasa, kjer ga trenutno ovira poškodba gležnja, tako da na zadnjih dveh tekmah ni mogel pomagati soigralcem, je poslal nogometašem Reala prav posebno čestitko, posvetil pa jo je Brazilcu Viniciusu Jr., ki je v uvodnih 40 minutah kar trikrat zatresel mrežo Kataloncev in pri 23 letih dočakal svoj prvi hat-trick na dvoboju proti Barceloni.

Njegov podvig je izpostavil Dončić, ko je na socialnem omrežju X izpostavil: "Hat-trick v 40 minutah." Vse skupaj je oplemenitil s štirimi emotikoni ognja, s katerimi je poudaril, kako vroč je bil brazilski zvezdnik proti večnemu rivalu.

Objava Luke Dončića je zbrala več kot dva milijona ogledov:

Vinicius Jr. se je med strelce v uvodnih desetih minutah vpisal kar dvakrat. Najprej je v sedmi minuti zadel v polno po podaji Juda Bellinghama, tri minute pozneje pa je bil asistent Rodrygo. Njegov rojak je v drugem polčasu postavil končni rezultat 4:1, pred tem pa je Vinicius Jr. zadel v polno še v 39. minuti z bele točke.

Bele baletnike čaka nov spektakel proti Oblaku in druščini

Vinicius je prvi zadetek v Riadu proslavil z vzklikom "Siuuu", s katerim sicer svoje strelske podvige proslavlja Ronaldo. Portugalec od lani navdušuje v Savdski Arabiji, kjer je najboljši strelec prvenstva, Vinicius pa ga zelo spoštuje, kar je dokazal tudi leta 2022, ko je proti Levanteju dosegel prvi hat-trick v karieri za Real in zadetke proslavljal v slogu CR7.

Vinicius Jr. je postal prvi Brazilec, ki je v dresu Reala dosegel hat-trick na el clasicu, pa tudi prvi nogometaš, ki je dosegel tri zadetke v finalu španskega superpokala. | Foto: Reuters Vinicius Jr. je postal prvi Brazilec, ki je v dresu Reala dosegel hat-trick na el clasicu, pa tudi prvi nogometaš, ki je dosegel tri zadetke v finalu španskega superpokala. Foto: Reuters

Real Madrid čaka po vrnitvi iz Savdske Arabije kmalu nov spektakel. V četrtek bodo v osmini finala španskega pokalnega tekmovanja gostovali pri Oblakovem Atleticu. V tej sezoni so na španskih tleh izgubili le enkrat, ravno na stadionu Wanda Metropolitano, kjer so priznali premoč Simeonejevi četi.

Prejšnji teden so se maščevali Atleticu in ga v polfinalu španskega superpokala po nepozabnem festivalu zadetkov po podaljšku premagali s 5:3. Jan Oblak, Dončićev rojak in kapetan slovenske nogometne reprezentance, za katero bo superzvezdnik Dallas Mavericks stiskal pesti to poletje, ko bo nastopala na evropskem prvenstvu v Nemčiji, je tako moral po žogo v svojo mrežo kar petkrat.

Dončić vprašljiv za nastop proti New Orleansu

Košarkarje Dallasa pa čaka nov izziv v ligi NBA že zvečer, ko bodo ob 20.30 po slovenskem času gostili New Orleans Pelicans. Na zadnji tekmi, na kateri jim ni mogel pomagati Dončić, so nepričakovano ostali praznih rok proti zelo oslabljenim gostom iz New Orleansa, ki so pogrešali številne zvezdnike. Sodeč po zadnjih novicah iz ZDA bi lahko zvečer v moštvu Dallasa znova manjkal Dončić. Še vedno čuti bolečine v gležnju, tako da bi lahko Mavericksi znova ostali brez drugega najboljšega strelca lige NBA. 

Girona
Sportal Spodrsljaj Girone, ki je kljub temu (začasno) skočila na vrh
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić tokrat brez razloga za nasmeh
Ne spreglejte