Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 10. 2018,
12.59

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Liga NBA Los Angeles Lakers LeBron James

Sreda, 3. 10. 2018, 12.59

5 let, 6 mesecev

Lebron James in Los Angeles Lakers

LeBron James (še) ni našel zmagovite formule

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
LeBron James Los Angeles Lakers | LeBron James je debitiral v dresu Los Angeles Lakers. | Foto Reuters

LeBron James je debitiral v dresu Los Angeles Lakers.

Foto: Reuters

Še dva tedna sta ostala pred začetkom nove sezone v ligi NBA. Medtem ko navijači z nestrpnostjo pričakujejo začetek novega tekmovalnega obdobja, pa se klubi NBA merijo na tekmah predsezone. Kot je bilo pričakovati, je največ oči uperjenih v prve nastope LeBrona Jamesa za Los Angeles Lakers.

Triintridesetletni košarkar je v dresu 16-kratnih prvakov lige NBA debitiral v nedeljo, ko so košarkarji Los Angelesa gostovali v Denverju. LeBron James je za Lakerse prvič nastopil v isti dvorani, kot je leta 1979 debitiral Magic Johnson. Lakersi so kljub odlični predstavi prvega zvezdnika ekipe morali priznati premoč ekipi Nuggetsov (124:107). James je ob porazu v 15 minutah prispeval devet točk, tri podaje in tri asistence, izgubil je eno žogo.

Prvi nastop Jamesa v dresu Lakersov:

Za Los Angeles Lakers je sicer rezultatsko najslabših pet let v zgodovini kluba. James je po koncu prejšnje sezone zapustil Cleveland Cavaliers kot prost igralec, nato pa je eden najboljših košarkarjev zadnjega desetletja podpisal štiriletno pogodbo. James je tako še drugič zapustil Cleveland in z Los Angeles Lakers podpisal štiriletno pogodbo v vrednosti 132 milijonov evrov.

Nad trikratnim prvakom lige NBA je navdušen tudi trener Los Angeles Lakersov Luke Walton. "LeBron izstopa s svojo neverjetno inteligenco. Vse vidi in natančno ve, kaj bo storil, še preden začne tapkati z žogo. Neverjetna je tudi njegova delavnost. Vedno trenira že pred uradnim začetkom treninga in vedno ostane tudi po koncu. Res je profesionalec," s pohvalami na račun štirikratnega najkoristnejšega igralca lige NBA ni skoparil Walton.

LeBron James
Sportal LeBron James: Vedno sem želel podajati kot Magic

Prvič v Staples centru

LeBron James je v noči iz torka na sredo prvič debitiral pred domačimi navijači. Kot je bilo pričakovati, je številno občinstvo v Staples centru ameriškega superzvezdnika sprejelo z navdušenjem. James je prvo domačo tekmo v dresu Lakersov sicer končal s porazom proti Denver Nuggets s 111:113, a kljub temu je s svojo predstavo na noge dvignil celotno dvorano. Američan je v 15 minutah v statistiko vpisal 13 točk (met iz igre: 5/6), tri skoke, tri podaje, blokado in dve ukradeni žogi, črn madež na statistiki so pustile štiri izgubljene žoge.

Predstavitev Jamesa v Staples centru:

"Bili smo premalo sebični, a to je za naše trenutno stanje v redu. Še vedno smo v fazi spoznavanja, zato je kakšna podaja preveč dobrodošla, da si ustvarimo možnost za odličen met. Še vedno nas čaka veliko dela, a ravno to je tisto, kar me najbolj veseli," je po tekmi dejal James.

Los Angeles Lakers bodo sezono v ligi NBA odprli 18. oktobra, ko bodo gostovali v Portlandu, dva dneva pozneje pa jih čaka prva domača tekma proti Houston Rockets.

Goran Dragić
Sportal Dragić ob utišanih govoricah še ravna roko
Luka Dončić
Sportal Američani hitro prevzeli zgodbo o čudežnem dečku
Deandre Ayyton
Sportal Dončićev konkurent zasijal #video
Ne spreglejte