Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 7. 2018,
20.08

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

Natisni članek

LeBron James NBA

Ponedeljek, 30. 7. 2018, 20.08

5 let, 8 mesecev

LeBron James: Vedno sem želel podajati kot Magic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

1

LeBron James | Foto Reuters

Foto: Reuters

LeBron James je že na začetku oživitve košarkarske tržnice v NBA poskrbel za največjo prestopno bombo. Drugič v karieri se seli iz domačega Clevelanda, tokrat bo njegov vsaj začasni dom Los Angeles. James je v nedavnem govoru za svojo platformo Uninterrupted spregovoril o razpetosti med selitvijo v Los Angeles in šolo, ki jo je ustanovil v rojstnem kraju Akron v Ohiu.

Eden od najboljših košarkarjev vseh časov je v jopici nogometnega kluba Liverpool, katerega delni lastnik je tudi sam, prvič javno spregovoril o selitvi k Los Angeles Lakers. "Občutki so nekoliko grenko-sladki. Konec julija bom odprl novo šolo v domačem Akronu v Ohiu, v kateri bi želel biti 24 ur na dan, po drugi strani pa se selim v Los Angeles, kar je zame uresničitev sanj. Ponudila se mi je priložnost, da zaigram za franšizo oziroma klub z neverjetno zgodovino in hkrati sklenem partnerstvo z Magicom Johnsonom, ki je bil moj idol v mladosti. Vedno sem si želel podajati kot Magic, vedno sem želel biti kot on. Zdaj se je vse združilo, pri takšnih odločitvah je čas vse. Postal sem laker, kar me navdušuje," zadovoljstva ob podpisu nove pogodbe ni skrival 33-letni košarkar.

James je v govoru na svoji platformi dejal, da so Lakers zgodovinska franšiza in klub šampionov. "Vesel sem, da sem postal del te kulture, in verjamem, da se klub lahko vrne na pota stare slave. Veselim se novega poglavja v svojem življenju, biti del organizacije lakersov in početi tisto, kar me v življenju najbolj veseli - igrati košarko," je bil jasen James. Za 203 centimetre visokega košarkarja je pogodba z Los Angeles Lakers v vrednosti 132 milijonov evrov druga najdaljša pogodba v karieri. 

LeBron James
Sportal LeBron James odhaja za štiri leta k Los Angeles Lakers #video

James odprl šolo 

Poleg selitve v Los Angeles ima James v zadnjem obdobju polne roke dela tudi z odprtjem lastne šole pod imenom Jaz obljubim. "Trenutno je precej noro. Zadnjih nekaj tednov sem sedel in razmišljal, kaj pomeni odpreti šolo in kakšna priložnost je zame, da lahko storim nekaj takega v domačem mestu. Te otroke poznam bolj, kot se poznajo sami. Hodil sem po istih ulicah kot oni, vozil sem enaka kolesa kot oni, spoznal podobna občutja kot oni. Vse, kar se jim dogaja v povezavi z drogami, nasiljem, orožjem, sem doživel tudi jaz," je povedal James, ki ni imel lahkega otroštva. Odrasel je brez očeta, mati samohranilka pa je morala poskrbeti za dva sinova in dve hčerki. Večkrat so bili na robu preživetja.

"Biti v položaju, v katerem imam urejene finance, prave ljudi, pravo mesto. Ne vidim razloga, zakaj ne bi poskusil. Zakaj ne bi nadaljeval dobrega dela, če lahko pomagam mladim, mogoče naslednjemu Baracku Obami, naslednjemu LeBronu Jamesu ali Sereni Williams," je bil pred odprtjem nove šole optimističen James.

LeBron James ob odprtju šole v Akronu:

Lebron James
Sportal Bo LeBron ključ do 17. prstana Lakersov?
Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar bo po prihodu LeBrona Jamesa mirneje napadal iz ozadja #foto
Ne spreglejte