Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2012,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Orlando Magic Chicago Bulls

Ponedeljek, 19. 3. 2012, 20.11

8 let

Le 59 točk Orlanda, vse zmage gostom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Orlando Magic je dan po porazu z Miami Heat doživel nov boleč udarec, tokrat proti Chicagu, na tekmi pa dosegelj zgolj 59 točk. Večer je bil v znamenju gostujočih ekip.

Trener Chicaga Tom Thibodeau se je v zgodovino zapisal kot strateg, ki je najhitreje prišel do sto zmag v ligi. Chicago je ob tem postavil še en mejnik, in sicer nikdar v zgodovini nobeno moštvo proti njemu ni doseglo tako malo število točk. Z 59 prejetimi točkami so varovanci Thibodeauja, ki še vedno nastopajo brez prvega zvezdnika Derricka Rosa (zaradi poškodbe bo manjkal še najmanj tri tekme), presegli dosežek legendarnih Bikov pod vodstvom Michaela Jordana, ki so leta 1997 Milwaukeeju prepustili zgolj 62 točk. Chicago je tako zabeležil 38. zmago v oseminštiridesetih nastopih in je še naprej najuspešnejše moštvo lige.

Na spodnji strani razpredelnice je najslabša ekipa lige Charlotte, ki je v sedemintridesetih nastopih dosegel vsega sedem zmag. Za Philadelphio je bilo gostovanje pri slednjem pravi trenutek za prekinitev niza treh porazov in utrditev na prvem mestu atlantske skupine, v kateri zadnje mesto zaseda New Jersey. Ta je proti Clevelandu odigral izenačeno srečanje, vendar v sklepni minuti ni znal preprečiti koša Tristana Thompsona, ki je s 27 točkami postavil rekord kariere. Nets, pri katerih je nova okrepitev Gerald Wallace dosegel 27 točk, bi lahko v zadnjem napadu še izsilili podaljšek, vendar je njihov najboljši strelec Deron Williams (28 točk) žogo vrgel izven igrišča.

Tesna sta bila obračuna v Atlanti, kjer je Boston zmagal z 79:76, potem ko mu je v zadnji četrtini uspel delni rezultat 13:0, ter v Oaklandu v Kaliforniji, kjer je Minnesota premagala Golden State s 97:93 in ohranila upanje za uvrstitev v končnico. Za osmo mesto na zahodu se poteguje s Houstonom slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki bo jutri gostil zvezdniško zasedbo Los Angeles Lakers.

Na sedmem mestu na zahodu so bili do sinoči košarkarji Denverja, ki so doživeli visok poraz proti aktualnim prvakom iz Dallasa. Nemški zvezdnik Dirk Nowitzki je dosegel 33 točk in zbral 11 skokov, gostitelji pa si bodo tekmo zapomnili tudi po dveh poškodbah v svojih vrstah; Andre Miller si je poškodoval ramo, Danilo Gallinari pa si je zlomil prst na roki.


Liga NBA, 19. marec

Charlotte Bobcats : Philadelphia 76ers 80:105 Henderson 14, Williams 13; Young in Holdiay po 20

New Jersey Nets : Cleveland Cavaliers 100:105 Williams 28, Wallace 27; Thompson 27, Irving 26

Atlanta Hawks : Boston Celtics 76:79 Johnson 25, Pachulia 16; Allen 19, Garnett 16

Orlando Magic : Chicago Bulls 59:85 Howard 18, Anderson 10; Boozer 24, Lucas 20

Denver Nuggets : Dallas Mavericks 95:112 Afflalo 24, Chandler 13; Nowitzki 33, Wright 15

Golden State Warriors : Minnesota Timberwolves 93:97 Lee 25, Jefferson 19; Love 36, Ridnour 11

Ne spreglejte