Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
20. 11. 2011,
9.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zlatorog Partizan

Nedelja, 20. 11. 2011, 9.02

8 let

Laščani senzacionalno prišli do zadoščenja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po sedmih porazih v ligi ABA so košarkarji Zlatoroga le prišli do zmage. In to kakšne. V domači dvorani so vzeli skalp petkratnemu zaporednemu prvaku regionalnega tekmovanja – Partizanu.

Srbski predstavnik je še v torek spisal neverjetno zgodbo v Milanu v petem krogu evrolige, potem ko je po zaostanku 21 točk na koncu slavil tretjo evropsko zmago. Zato je prišel v Laško kot absolutni favorit. Trener Vlada Jovanović sicer na začetku tekme res ni poslal v ogenj Nikole Pekovića ter Američana Aciea Lawa, vendar sta nato v zaključku oba igrala, zato ima zmaga Zlatoroga toliko večjo težo. "Celo tekmo smo bili pravi in smo držali vse v svojih rokah. Odigrali smo predvsem dobro v obrambi. Borili smo se in si zaslužili to zmago. Proti Ciboni in Zagrebu se nam je izmuznila iz rok, sedaj pa smo prišli do zadoščenja. Trud se je poplačal," je za Sportal povedal trener Zlatoroga Rado Trifunović.

Mladi trener je po tekmi še poudaril, da je ta zmaga za njegove fante, ki sploh nimajo izkušenj z igranjem v regionalnem tekmovanju, izjemno velik dosežek: "Imamo najmlajšo ekipo v ABA ligi in nimamo igralcev, ki bi se lahko pohvalili z izkušnjami v ligi ABA. Čestitke fantom."

Že naslednji teden pa čaka Laščane prav posebna preizkušnja v tem tekmovanju. Gostovali bodo namreč v Domžalah pri Heliosu. Slovenski obračun bo imel dodatno težo, saj imata tako Helios kot Zlatorog po eno zmago in sta povsem pri repu razpredelnice, znano pa je, da zadnji po koncu sezone izgubi možnost igranja v jadranski ligi za eno leto. Bo pa tekma v Hali komunalnega centra posebna tudi za Trifunovića, saj ga na Helios vežejo lepi spomini. Nekdaj je namreč uspešno igral v modrem dresu, še lani pa je bil trener "barvarjev", dokler na njegovo mesto v Domžalah niso postavili Zmaga Sagadina. "To bo tekma kot tekma. Povsem normalno se bomo pripravili nanjo. Želimo si zmagati in naredili bomo vse, da nam to tudi uspe," je še povedal Trifunović.

Ne spreglejte