Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 6. 2018,
17.36

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

košarka 3 x 3 Simon Finžgar Gašper Ovnik

Nedelja, 24. 6. 2018, 17.36

5 let, 9 mesecev

kvalifikacijski turnir za EP

Nov uspeh slovenskih košarkarjev 3X3

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Slovenska 3x3 reprezentanca je uspešno opravila s kvalifikacijskim turnirjem za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo med 14. in 16. septembrom gostila Bukarešta. Slovenci so na odločilni tekmi premagali Švico (21:19) in si zagotovili nastop še na drugem velikem reprezentančnem tekmovanju v tej sezoni.

Na odločilni tekmi za preboj na evropsko prvenstvo so se slovenski košarkarji pomerili s Švico, ki je v skupini B zasedla drugo mesto. Po zelo dobrem uvodu Slovencev so se razigrali Švicarji, ki so pri rezultatu 11:10 prvič povedli. Slovenci so se po zaslugi Simona Finžgarja in Srebovta ponovno odlepili (16:12), vendar so se nepopustljivi Švicarji vrnili ter celo povedli z 19:18. Svoj tretji met za dve točki je nato zadel Finžgar (skupaj 10 točk), odločilen koš za zmago pa je pod obročem dosegel Gašper Ovnik (5 točk). Slovenija si je s to zmago priborila nastop na prvenstvu stare celine, kjer bo branila srebrno medaljo iz lanskega leta.

Cilj je izpolnjen

"Delo opravljeno. Naš cilj je izpolnjen, saj smo se uspeli prebiti na evropsko prvenstvo. Veseli tudi dejstvo, da smo vsi štirje zdravi zaključili turnir v Andori, kar se je zgodili prvič v štirih letih," je po preboju na EP dejal Finžgar.

Slovenija je najuspešnejša reprezentanca v zgodovini evropskih prvenstev. Leta 2014 so Slovenci posegli po srebrni medalji, na naslednjem EP so postali evropski prvaki, lansko evropsko prvenstvo pa so naši košarkarji ponovili uspeh iz leta 2014. 

Na evropsko prvenstvo, ki bo med 14. in 16. septembrom potekalo v Bukarešti, se bo poleg romunske reprezentance uvrstilo še enajst ekip. Preostala kvalifikacijska turnirja bosta potekala v Franciji in Romuniji.

Slovenske barve so tudi v kvalifikacijah za EP zastopali Adin Kavgić, Gašper Ovnik, Simon Finžgar in Anže Srebovt.

Preberite še:

košarka 3x3
Sportal Slovenska košarkarska reprezentanca 3x3 v četrtfinalu SP

 

Ne spreglejte