Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2017,
10.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

2

Natisni članek

Fiba Toni Kukoč

Nedelja, 1. 10. 2017, 10.23

6 let, 6 mesecev

Novi člani v košarkarskem hramu slavnih

Hrvaško košarkarsko legendo v družbi mojstrov oranžne žoge sprejeli v Hram slavnih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

2

49-letnega legendarnega hrvaškega košarkarja Tonija Kukoča, ki ima v svoji zbirki naslovov poleg svetovne in evropske krone tudi tri šampionske prstane lige NBA, so sinoči v Ženevi tudi uradno sprejeli v prestižni Hram slavnih Mednarodne košarkarske zveze.

Kot so sporočili iz Hrvaške košarkarske zveze, se je Kukoč velikim košarkarskim imenom v hramu pridružil skupaj z ameriškim košarkarskim superzvezdnikom Shaquillom O’Nealom, Novozelandcem Perom Cameronom, Izraelcem Mickeyjem Berkowitzem, srbskim trenerjem Dušanom Ivkovićem (že 12. Srb v Hramu slavnih), ki se je pred dnevi upokojil, Razijo Mujanovićem iz Bosne in Hercegovine in Latvijcem Valdisom Valtersom.

Častno mesto v hramu je pripadlo tudi prvemu ameriškemu sanjskemu moštvu, ki je leta 1992 v Barceloni osvojilo zlato olimpijsko medaljo.

Po spletu je že zaokrožil video, ki prikazuje, kako lahkotno Kukoč še vedno zadeva mete za tri točke:

Toni Kukoč, ki so ga hrvaški mediji v času EuroBasketa primerjali tudi z Luko Dončićem (Gorana Dragića pa z Draženom Petrovićem), je tako že četrti hrvaški košarkar, ki ga je doletela posebna čast Mednarodne košarkarske zveze. Pred njim so bili v hram sprejeti Krešimir Ćosić, Dražen Petrović in Mirko Novosel. Od slovenskih košarkarjev je ta čast doletela le starosto slovenske in jugoslovanske košarke Iva Daneua.

Toni Kukoč, ki je rodni Split že pred leti zamenjal za Chicago v ZDA, je v svoji karieri osvojil tri šampionske prstane lige NBA (Chicago Bulls), tri klubske (Jugoplastika) in dva reprezentančna naslova evropskega prvaka, naslov svetovnega prvaka, dve srebrni olimpijski medalji … Razglasili so ga za najboljšega šestega igralca lige NBA (igralec, ki tekme ni začenjal v prvi peterki), petkrat je bil izbran za najboljšega košarkarje Evrope, dobil je tudi nagrado za najboljšega igralca EuroBasketa.

Dolgo in uspešno tekmovalno kariero je sklenil leta 2005, zdaj pa pri severnoameriškem poklicnem moštvu Chicago Bulls deluje kot predsednikov svetovalec in ambasador, občasno pa svetuje tudi strokovnemu štabu hrvaške košarkarske reprezentance.

Ne spreglejte