Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sreda,
14. 3. 2012,
8.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrew Bogut

Sreda, 14. 3. 2012, 8.13

8 let

Konkurenca Udrihu: v Bucks prihaja Ellis

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Branilec Monta Ellis prihaja v Milwaukee Bucks (bo Benu Udrihu sploh ostala še kakšna minuta?), Andrew Bogut v nasprotno smer v Golden State Warriors.

Pred četrtkovih koncem prestopnega roka v košarkaski ligi NBA se kupčevanje vendarle začenja. Milwaukee Bucks so prišli do dogovora, da v Golden State Warriors pošljejo Andrewa Boguta in Stephena Jacksona, v nasprotno smer pa prihajajo Monta Ellis, Ekpe Udoh in Kwame Brown. "To sploh ni slaba stvar, sploh ne. Gremo v drugo ekipo, kjer bomo počeli isto, kar imamo radi," je v prvi izjavi dejal Monta Ellis. Zanj morda ni slabo, težko pa bi to rekel Beno Udrih, ki na branilskem položaju ob Brandonu Jenningsu konkurenco dobiva v še enem vrhunskem košarkarju.

Jackson se tako vrača v Golden State, kar ni presenečenje, saj je v zadnjem času padel v nemilost trenerja Scotta Skilesa. Tudi za Boguta se je vedelo, da bo menjal klub, saj je sam pred časom izrazil željo po selitvi. Gre za avstralskega centra, ki so ga Bucks leta 2005 na naboru izbrali kot številko 1. V zadnjih letih ga pestijo poškodbe. Zaradi zloma roke ni mogel končati sezone 2009/2010, tudi letos pa ostaja vprašanje, če bo še igral - konec januarja si je resneje zvil gleženj. Po 408 tekmah ima Bogut povprečje 12,7 točke, 9,3 skoka in 1,6 blokade. Tako Warriors okrepitev dobivajo šele za naslednjo sezono (trenutno so na zahodu 13. in jim slabo kaže za končnico), Bucks pa že za preostanek te sezone, ko so v hudi bitki za uvrstitev med osem na vzhodu (za osmo mesto se borijo z New York Knicks). Ellis je bil s povprečjem 21,9 točke najboljši strelec Golden Stata.

Howard vendarle ostaja?

Dwight Howard želi do konca sezone ostati član Orlando Magic.

"Z lastnikom se pogovarjava že kar nekaj časa. Povedal sem mu, da želim dokončati sezono in dati ekipi nekaj prihodnosti, nekaj upanja," je po domači zmagi 104:98 proti Miami Heat povedal Dwight Howard. Imajo 28 zmag. Morda je dobil občutek, da letos v končnici vendarle lahko nekaj dosežejo. A te besede ne pomenijo, da bo podaljšal z Orlandom, tako da je to za klub zelo tvegana odločitev, saj jim lahko poleti zbeži kot prosti igralec - kot je LeBron James Cleveland Cavaliers oziroma leta 1996 Shaquille O'Neal prav Orlandu. Dan prej so ameriški mediji poročali, da naj bi lastnik Magicov Howardu za podaljšanje pogodbe dal možnost, da sam izbere naslednjega trenerja in športnega direktorja kluba.

Govori se še, da so v igro za Pauja Gasola vstopili še Chicago Bulls, ter da se po novem nizu porazov Mikeu D'Antoniju na klopi New Yorka Knicks iztekajo dnevi.

Ne spreglejte