Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
15. 6. 2016,
18.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Draymond Green Golden State Warriors Stephen Curry Cleveland Cavaliers NBA Steve Kerr LeBron James Andrew Bogut

Sreda, 15. 6. 2016, 18.23

6 let, 7 mesecev

ANDREW BOGUT KONČAL NASTOPE V LETOŠNJEM FINALU LIGE NBA

Prvaki ostali brez pomembnega člena

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Andrew Bogut | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Avstralski center Andrew Bogut je zaradi poškodbe kolena že končal sezono in ne bo mogel pomagati Golden State Warriors, ki v finalu lige NBA potrebujejo še eno zmago za ubranitev naslova. Na parket se po suspenzu vrača Draymond Green.

Andrew Bogut je bil za igro prvakov pomemben predvsem v obrambi. Prav v obrambni akciji, ob blokadi J. R. Smitha, košarkarja Clevelanda, si je poškodoval levo koleno in obležal na parketu. V slačilnico je odšel s pomočjo fizioterapevtov. Po prvih podatkih 32-letni Bogut ne bo potreboval operacije, vendar bo zaradi okrevanja izpustil preostanek sezone.

V preteklosti je imel Avstralec že ogromno težav s poškodbami, nekaj manjših tudi v letošnji sezoni, v zadnjih treh sezonah pa je v vsaki odigral 67 tekem.

V letošnji sezoni je Avstralec, prvi nabor lige NBA leta 2005, dosegal 5,4 točke in sedem skokov na tekmo. Ob odsotnosti Boguta bo večje breme padlo na Marreesa Speightsa in Festusa Ezelija, več minut pa bo dočakal tudi Brazilec Anderson Varejao.

Draymond Green se vrača na parket. | Foto: Guliverimage/Getty Images Draymond Green se vrača na parket. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vrača se serijski zmagovalec

Razveseljiva novica za trenerja prvakov Steva Kerra je vrnitev vsestranskega Draymonda Greena, ki je moral peto tekmo izpustiti zaradi udarca LeBrona Jamesa. Green je edini košarkar Golden Stata, ki je sodeloval pri vseh 88 zmagah prvakov v letošnji sezoni.

Zadnje dejanje?

Košarkarji Golden Stata so le še zmago oddaljeni od ubranitve naslova v ligi NBA in konca zelo uspešne sezone, v kateri so s kar 73 zmagami in le devetimi porazi v rednem delu postavili nov rekord.

Prvo zaključno žogo sta Stephen Curry in druščina pred domačimi navijači v Oaklandu zapravila, tokrat pa bosta zmago lovila na gostovanju pri Jamesu in Clevelandu.

Ne spreglejte