Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2023,
17.36

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

Natisni članek

liga ABA Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Eurocup Klemen Prepelič

Ponedeljek, 23. 10. 2023, 17.36

6 mesecev, 1 teden

Klemen Prepelič

Uradno: slovenski reprezentant se je vrnil v Ljubljano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Zelenortski otoki SP 2023 Klemen Prepelič | Klemen Prepelič je okrepil Cedevito Olimpijo. | Foto FIBA

Klemen Prepelič je okrepil Cedevito Olimpijo.

Foto: FIBA

Slovenski reprezentant Klemen Prepelič je novi član Cedevite Olimpije, so danes sporočili iz ljubljanskega kluba. Prepelič je s slovenskimi prvaki podpisal pogodbo vsaj za dva meseca oziroma do konca koledarskega leta 2023.

Klemen Prepelič je pred dvema tednoma v družbi starejšega sina iz prve vrste pospremil poraz Cedevite Olimpije proti Joventutu v Stožicah v Eurocupu, zdaj pa je 31-letni slovenski reprezentant sklenil dogovor s slovenskimi prvaki, ki so s skromnim izkupičkom vstopili v novo sezono. V ligi ABA so po štirih krogih pri polovičnem izplenu, v evropskem pokalu pa so po treh krogih še brez uspeha, zato bi jim pomoč slovenskega ostrostrelca prišla še kako prav.

Prepelič je sicer že ob začetku priprav slovenske reprezentance na začetku letošnjega poletja dejal, da se mu po slovesu od Valencie pri iskanju novega delodajalca ne mudi in da ima prednost v njegovem življenju trenutno družina. Medtem so ga številni povezovali z morebitnim prestopom k Panathinaikosu, pa tudi Crveni zvezdi, na koncu še k ruskemu Lokomotivu, ki mu poveljuje slovenski selektor Aleksander Sekulić. A Prepelič je čakal in čakal, na koncu pa se odločil za selitev v Ljubljano. "Zagotovo sem zelo srečen, da bom imel po dolgem času znova priložnost zaigrati v Ljubljani. Minilo je že 45 dni, odkar sem nazadnje stopil na parket na tekmi, zato sem željan iger, dokazovanja in novih izzivov. Želim si, da skupaj stopimo na novo pozitivno pot, ki bi nam prinesla čim več zmag," je ob podpisu pogodbe za klubsko stran dejal Prepelič.

Klemen Prepelič | Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija Foto: Tine Ružič/Cedevita Olimpija

"Zadovoljni smo, da nam je v Cedevito Olimpijo uspelo pripeljati Klemna Prepeliča. Klemen je že vrsto let eden od nosilcev igre v slovenski reprezentanci, s svojimi izkušnjami z igranjem v Evroligi in Evropskem pokalu pa bo vsekakor priskočil na pomoč naši ekipi. Zavedamo se, da bo potreben čas, da se Klemen ujame s preostalimi soigralci, verjamemo pa tudi, da mu bo to uspelo s treningi in tekmami, ki so pred nami. Še enkrat, zelo zadovoljni smo, da se je Klemen vrnil v Stožice, in komaj čakamo, da ga vidimo na parketu v dresu Cedevite Olimpije," je od podpisu pogodbe s Prepeličem povedal športni direktor Cedevite Olimpije Vlado Ilievski.

Prepelič je nazadnje igral za Valencio, kjer je preživel tri sezone. V zadnji je v povprečju dosegal 6,7 točke, 0,7 skoka in 2,9 podaje na tekmo. V pestri klubski karieri je med drugim igral še za Branik Maribor, Helios, Banvit, Oldenburg, Limoges, Levallois Metropolitans, Real Madrid in Joventut. Na letošnjem svetovnem prvenstvu je v dresu Slovenije v povprečju dosegal 14 točk, 3,1 skoka in 2,4 asistence na obračun.

Preberite še:

Karlo Matković Igokea Cedevita Olimpija
Sportal Skromni predstavi slovenskih ekip, Partizan klonil v zadnji sekundi #video
Bešiktaš : Cedevita Olimpija, EuroCup
Sportal Nov evropski poraz Cedevite Olimpije
Cedevita Olimpija
Sportal Skrbi jim ne zmanjka: "Trenutno smo v res težki situaciji"
Ne spreglejte