Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
16.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Miami Heat NBA

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 16.22

6 let, 7 mesecev

Junaški Dragić zaman čakal na zobno miško (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Goran Dragić in Beno Udrih sta pomagala Miami Heat do zmage v gosteh nad Atlanto Hawks. Dvoboj je zaznamoval udarec Ala Horforda. Skupil jo je Ljubljančan in izgubil del zoba.

"Slovenski" Miami je s pomočjo Gorana Dragića in Bena Udriha, ki sta skupaj dosegla 21 točk, v gosteh odpravil Atlanto s 100:88. Vročica je po sedmih zaporednih porazih končno spravila na kolena sokole, eden izmed osrednjih junakov na srečanju pa je bil Ljubljančan. Pohvalil se je z raznovrstno statistiko, na začetku tretje četrtine pa navdušil občinstvo, ko ga nehvaležna poškodba ni vrgla iz ritma.

Ko je pokrival Ala Horforda, ga je zvezdnik Atlante pri prodiranju nenamenoma udaril s komolcem v obraz. Najboljši slovenski košarkar je izgubil del zoba in začel krvaveti. Vseeno ni hotel zapustiti parketa, a ga je v to prisilil trener, ki ga je poklical na klop, saj je bilo treba zaustaviti krvavitev.

"Sprva sploh nisem vedel, da sem izgubil del zoba. Vedel sem le, da se je nekaj odprlo, saj sem krvavel," je po dvoboju dejal starejši izmed bratov Dragić. S svojim prijaznim vedenjem in pozitivno naravo je ameriške poročevalce spomnil na filmski lik iz uspešnice Butec in butec, ki ga je igral komik Jim Carrey.

Del zoba, ki mu ga je izbil Horford, je na parketu našel trener in ga podal začudenemu Slovencu. Ta ga je ob navdušenju dvorane ponosno spravil v majhno stekleničko in se pošalil, da tokrat od "zobne miške" ne pričakuje ničesar.

Goran se je ob koncu tretje četrtine vrnil na igrišče. Do konca srečanja je dosegel le še en koš iz igre, a se izkazal z drugimi prvinami, saj se je v statistiko vpisal še s tremi skoki, tremi podajami in eno ukradeno žogo. Dvoboj je končal pri 12 točkah, prispeval pa tudi osem skokov in sedem podaj.

"Vedeli smo, da je nepopustljiv, nismo pa vedeli, da mu lahko izbijete zob in začne krvaveti, a se nato vrne na parket," je bil nad slovenskim soigralcem očaran prvi zvezdnik Miamija Dwayne Wade.

Pri Miamiju sta strelsko izstopala Chris Bosh (24) in Gerald Green (20), ki je v zadnji četrtini dosegel kar 11 točk.

Ne spreglejte