Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2022,
8.16

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Matic Rebec Jurica Golemac Umana Reyer Venezia Evropski Pokal Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Eurocup

Sreda, 2. 11. 2022, 8.16

1 leto, 5 mesecev

Cedevita Olimpija pred gostovanjem v Benetkah

Je napočil čas za prekinitev uroka?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
KK Cedevita Olimpija : Joventut Matic Rebec | Cedevito Olimpijo danes čaka gostovanje v Benetkah. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Cedevito Olimpijo danes čaka gostovanje v Benetkah.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je nov test v EuroCupu. Ljubljanska ekipa se bo v četrtem krogu evropskega tekmovanja mudila v Benetkah, kjer jo čaka obračun z ekipo Umana Reyer Venezia (20.15), ki je bila za razliko od ljubljanske ekipe, ki na svojem računu še nima zmage, do zdaj uspešna enkrat.

Košarkarji Cedevite Olimpije so si konec tedna nekoliko oddahnili. Po nizu štirih zaporednih porazov so v regionalni ligi ABA vendarle zmagali, potem ko so v Hali Tivoli s 93:73 ugnali skopski MZT. Zdaj bo ljubljanska ekipa, ki je imela v zadnjem času nemalo težav s poškodbami, lovila še prvo zmago v EuroCupu. Ljubljančani so bili do zdaj v vseh treh poskusih neuspešni in so v svoji skupini še edino moštvo, ki ob svojem imenu nima vsaj ene zmage.

A tudi tokrat je pred Zmaji vse prej kot lahka naloga, saj Venezia spada v ožji krog favoritov za končno zmago v evropskem pokalu. Italijanska ekipa v začetku sezone sicer še ni našla tiste prave forme, na uvodnih dveh preizkušnjah je Umana Reyer priznala premoč Ratiopharm Ulmu (80:81) in JL Bourgu (73:79), v zadnjem krogu pa so Benečani na gostovanju v Romuniji z rezultatom 85:80 premagali U-BT Cluj.

Jurica Golemac si želi, da bi njegova zasedba odigrala dobro tekmo. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Jurica Golemac si želi, da bi njegova zasedba odigrala dobro tekmo. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Pred nami je novo gostovanje v EuroCupu. Umana Reyer je zelo dobra in izkušena ekipa z zelo kakovostnimi posamezniki. Mi se v Benetke odpravljamo z željo, da odigramo dobro tekmo in da damo vse od sebe, da presenetimo našega tekmeca. Zadnje dni smo dobro trenirali, zato pričakujemo dobro tekmo, ki zagotovo ne bo lahka, a mi se na pot odpravljamo samozavestni, da damo vse od sebe," je pred gostovanjem v Benetkah povedal glavni trener ljubljanske zasedbe Jurica Golemac.

V četrtem poskusu do prve zmage?  Ekipi sta si dvakrat nasproti stali že v lanski sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Ekipi sta si dvakrat nasproti stali že v lanski sezoni. Foto: Vid Ponikvar

Ekipi sta že stari znanki iz lanske sezone, saj sta se dvakrat pomerili v rednem delu sezone v EuroCupu. V Benetkah je zmago z rezultatom 77:70 slavila domača ekipa, v areni Stožice pa je Cedevita Olimpija zmagala z rezultatom 105:90, pot italijanskega moštva pa se je nato končala korak prej kot pot slovenskih prvakov, saj je Venezia izpadla že v osmini finala evropskega tekmovanja.

To bo za Cedevito Olimpijo še predzadnje dejanje pred reprezentančnim premorom. "Umana Reyer je zelo močna ekipa, v primerjavi s prejšnjimi sezonami je to moštvo morda še nekoliko boljše. Naša igra mora biti zagotovo osredotočena na obrambo, kot smo jo prikazali na sobotni tekmi z MZT-jem, obenem pa moramo v napadu prikazati ekipno igro in na ta način lahko pričakujemo pozitiven rezultat," je pred tekmo pristavil Matic Rebec, ki se je v ljubljansko moštvo preselil v sredini oktobra kot pomoč zaradi poškodb in zdravstvenih težav ljubljanske zasedbe.

Na ljubljanskem seznamu poškodovanih so pred obračunom četrtega kroga EuroCupa še vedno Rok Radović, Zoran Dragić, Karlo Matković in Lovro Gnjidić, od ekipe pa se je zaradi neprepričljivih predstav že poslovil Američan Aaron Harrison, ki je zapustil Ljubljano.

Preberite še:

KK Cedevita Olimpija : Joventut Jurica Golemac
Sportal Cedevita Olimpija na krilih Omića in Ferrella prekinila niz porazov
Cedevita Olimpija : Borac Aaron Harrison
Sportal Američan se že poslavlja od Cedevite Olimpije
Zmago Sagadin
Sportal Legendarni Sagadin brez dlake na jeziku
Ne spreglejte